Ce se întâmplă cu persoanele care mănâncă zilnic puțină brânză, iaurt sau ciocolată. Avertismentul experților

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Consumul zilnic de brânză, iaurt și ciocolată are un efect nebănuit asupra sănătății. 

Consumul unei cantități mici de brânză și ciocolată zilnic ar putea să vă protejeze inima, sugerează un studiu.
Cercetătorii au descoperit că și alte produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, au fost asociate cu beneficii.
Studiul a constatat că dietele bazate în principal pe plante au cele mai multe beneficii pentru sănătate, cu brânză și ciocolată cu moderație.

Cercetările sugerează că o dietă bazată în principal pe plante vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Cu toate acestea, nu este necesar să deveniți complet vegan - dovezile sugerează că și alimente precum brânza, ciocolata și iaurtul au beneficii.

Consumul moderat de produse lactate integrale poate ajuta la protejarea inimii, potrivit unui studiu publicat pe 6 iulie în Cardiovascular Research.

Cercetătorii de la Universitatea din Napoli au analizat aproape 100 de studii privind relația dintre riscul de boli de inimă și obiceiurile alimentare. Aceștia s-au axat pe anumite categorii de alimente, cum ar fi carnea roșie, carnea de pasăre, ouăle, lactatele, produsele lactate, fructele, nucile și cerealele.

Constatările lor sugerează că un consum regulat de iaurt și cantități mici de brânză ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare, posibil datorită procesului de fermentare implicat în aceste alimente. Cantități mici de ciocolată au fost, de asemenea, legate de un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Lactatele pot fi bune pentru inimă, chiar și varietățile cu grăsimi complete

Cercetătorii au constatat că un consum de până la 200 de grame de produse lactate pe zi nu a fost legat de un risc crescut de boli de inimă, deși există date limitate privind consumul ridicat. Contrar vechilor teorii conform cărora un conținut ridicat de grăsimi saturate este riscant pentru sănătatea inimii, studiul actual a constatat că anumite tipuri de lactate par să aibă un efect protector.

De exemplu, persoanele care au consumat cel puțin o porție de 200 de grame, sau trei sferturi de cană de iaurt, pe zi au avut un risc mai mic de boli de inimă decât persoanele care nu au consumat iaurt. S-a constatat, de asemenea, că brânza a fost benefică în cantități moderate, până la 50 de grame pe zi.

Un pic de ciocolată în fiecare zi ar putea să vă protejeze inima

Studiul a constatat, de asemenea, o asociere mică, dar semnificativă, între consumul regulat de ciocolată și un risc ușor mai mic de boli de inimă. S-a constatat că un consum între 20 de grame și 45 de grame de ciocolată pe zi  a avut cele mai multe beneficii. Consumul unei cantități mai mari nu a fost legat de o mai bună sănătate a inimii.

Cu toate acestea, cercetătorii recomandă 10 grame de ciocolată pe zi, pentru a evita să consumați prea mult zahăr adăugat sau exces de calorii care pot anula beneficiile pentru sănătatea inimii. Dovezile indică faptul că anumiți compuși specifici din cacao, numiți flavanoli, sunt legați de beneficiile ciocolatei pentru sănătatea inimii.

Deși cel mai recent studiu nu a făcut diferențe între tipurile de ciocolată, studiile anterioare sugerează că ciocolata neagră ar putea fi cea mai bună opțiune pentru sănătatea inimii, deoarece este mai bogată în flavanoli, antioxidanți și alți nutrienți benefici. Ciocolata cu lapte, în schimb, tinde să fie mai bogată în zahăr adăugat și grăsimi procesate, a căror cantitate prea mare poate fi dăunătoare pentru sănătate, potrivit msn.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel