Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când consumi afine în exces. Ce avertizează specialiștii

Data publicării:
Afine, ursa pixabay/ autor Comfreak
Descriere foto: Afine, ursa pixabay/ autor Comfreak

Chiar și cele mai sănătoase alimente pot fi dăunătoare atunci când sunt consumate în cantități mari. 

Pline de antioxidanți, afinele oferă atât gust, cât și nutriție. O porție de o cană are doar 84 de calorii și 3,6 grame de fibre, informează My Food Data. De asemenea, oferă 16% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, 24% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina K și 22% din doza zilnică recomandată de mangan. 


Majoritatea fructelor, inclusiv afinele, sunt bogate în fibre. Atunci când este consumat în exces, acest nutrient poate provoca balonare, gaze, diaree și deficiențe minerale, avertizează Universitatea Duke


În general, femeile nu ar trebui să depășească 25 de grame de fibre alimentare pe zi. Bărbații, pe de altă parte, ar trebui să vizeze aproximativ 38 de grame pe zi. Deși este puțin probabil să obțineți prea multe fibre doar din afine, este posibil să vă simțiți balonat după ce ați mâncat trei sau patru căni de fructe de pădure. 


Consumul în exces poate provoca creșterea în greutate și creșterea glicemiei


Consumul de afine în fiecare zi vă oferă mai multe vitamine, minerale și antioxidanți, dar asigurați-vă doar că nu exagerați. Aceste fructe de culoare închisă se laudă cu peste 21 de grame de carbohidrați, inclusiv 14,7 grame de zahăr, per cană, potrivit My Food Data. 


Aceeași cantitate de căpșuni, prin comparație, conține 11 grame de carbohidrați, inclusiv 7 grame de zahăr sub formă de fructoză. Pepenele roșu, portocalele și alte fructe sunt, de asemenea, mult mai sărace în zahăr decât afinele.


Dacă mâncați trei căni de afine pe zi, veți obține aproape 65 de grame de carbohidrați și 44 de grame de zaharuri. Acest lucru ar putea duce la creșterea în greutate și la hiperglicemie pe termen lung. 


"Fructele nu ar trebui evitate în totalitate din acest motiv (conținutul lor ridicat de zahăr), trebuie doar să fie păstrate în porții rezonabile și consumate alături de alte alimente", spune dieteticianul Jen Bruning pentru Insider


Aceste fructe conțin cantități mari de salicilați, potrivit Royal Berkshire Hospital. Persoanele care sunt sensibile sau alergice la salicilați pot avea erupții cutanate, diaree, dureri de stomac, urticarie, inflamații și alte reacții adverse după ce mănâncă afine.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel