Ce se întâmplă când mănânci porumb fiert sau popcorn. Beneficiile neștiute pentru sănătate. Boala gravă pe care o previn

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Virgil Cayasa
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Virgil Cayasa

Ce se întâmplă când mănânci porumb fiert sau popcorn. Ce conțin acestea, ce beneficii aduc pentru sănătate și care sunt problemele consumului de porumb.

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume.

Popcornul și porumbul dulce sunt soiuri populare, dar produsele rafinate din porumb sunt, de asemenea, consumate pe scară largă, frecvent ca ingrediente în alimentele procesate. Printre acestea se numără tortilla, chipsurile de tortilla, polenta, făina de porumb, făina de porumb, siropul de porumb și uleiul de porumb.

Porumbul integral este la fel de sănătos ca orice altă cereală, deoarece este bogat în fibre și în multe vitamine, minerale și antioxidanți.

Porumbul este de obicei galben, dar vine într-o varietate de alte culori, cum ar fi roșu, portocaliu, violet, albastru, alb și negru.

În plus, el este o sursă bună de carotenoizi antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina, porumbul galben poate favoriza sănătatea ochilor, precum și o sursă bogată de multe vitamine și minerale.

Din acest motiv, un consum moderat de porumb integral, cum ar fi popcornul sau porumbul dulce, poate fi o completare excelentă a unei diete sănătoase.

Îngrașă porumbul? Câte calorii sunt în 100 gr de porumb

Iată datele nutriționale pentru 3,5 uncii (100 de grame) de porumb galben fiert:

- Calorii: 96

- Apă: 73%

- Proteine: 3,4 grame

- Carbohidrați: 21 grame

- Zahăr: 4.5 grame

- Fibre: 2.4 grame

- Grăsimi: 1.5 grame

- Carbohidrați

La fel ca toate cerealele, porumbul este compus în principal din carbohidrați. Amidonul este principalul său carbohidrat, cuprinzând 28-80% din greutatea sa uscată. Porumbul furnizează, de asemenea, cantități mici de zahăr (1-3%).

Porumbul dulce, sau porumbul zaharat, este un soi special, cu un conținut redus de amidon și un conținut mai mare de zahăr, de 18% din greutatea uscată. Cea mai mare parte a zahărului este zaharoză.

 

În ciuda zahărului din porumbul dulce, acesta nu este un aliment cu indice glicemic ridicat, situându-se la un nivel scăzut sau mediu în indicele glicemic (IG).

IG este o măsură a rapidității cu care sunt digerate glucidele. Alimentele care se clasează la un nivel ridicat în acest indice pot provoca o creștere nesănătoasă a glicemiei.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel