Ce se întâmplă când bei cacao cu lapte sau ciocolată caldă. Marele pericol de care n-ai știut și tipul de cancer pe care riști să-l faci

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Ce se întâmplă când bei cacao cu lapte sau ciocolată caldă. Care e marele pericol pe care-l aduce sănătății.

Laptele cu ciocolată, cacao cu lapte sau ciocolată caldă, este un lapte aromatizat de obicei cu cacao și zahăr. Deși este băutura copilăriei, nu este tocmai o alegere bună pentru sănătate, dacă este consumat frecvent.

Deși există și varietăți fără lapte, aici vorbim despre băutura făcută cu lapte de vacă.

Cu toate că este adesea promovat ca o modalitate excelentă de recuperare după un antrenament și o alternativă bună pentru creșterea aportului de calciu și vitamina D la copii, mulți se întreabă dacă nu cumva conținutul ridicat de zahăr al laptelui îndulcit îi umbrește valoarea nutritivă.

Cacaoa cu lapte sau ciocolata caldă se obține în general prin amestecarea laptelui de vacă cu cacao și îndulcitori precum zahărul sau siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză.

 

Este mai bogat în carbohidrați și calorii decât laptele neîndulcit, dar în rest conține niveluri similare de nutrienți. În funcție de tip, 1 cană (240 ml) de lapte cu ciocolată furnizează:

- Calorii: 180-211

- Proteine: 8 grame

- Carbohidrați: 26-32 grame

- Zahăr: 11-17 grame

- Grăsimi: 2.5-9 grame

- Calciu: 28% din doza zilnică de referință

- Vitamina D: 25% din doza zilnică zilnică recomandată

- Riboflavină: 24% din IDR

- Potasiu: 12% din doza zilnică zilnică recomandată

- Fosfor: 25% din doza zilnică zilnică recomandată

Laptele cu ciocolată conține, de asemenea, cantități mai mici de zinc, seleniu, iod, magneziu și vitaminele A, B1, B6, B12.

Laptele este considerat o proteină completă, ceea ce înseamnă că furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie organismul. În plus, este deosebit de bogat în leucină, care pare să fie aminoacidul cel mai implicat în construirea și menținerea unor mușchi puternici.

Laptele este, de asemenea, bogat în acid linoleic conjugat, un tip de grăsime Omega-6 care se găsește în carne și lactate, în special la animalele hrănite cu iarbă. Unele studii sugerează că acidul linoleic conjugat ar putea oferi mici beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate - deși nu toate studiile sunt de acord.

Pe de altă parte, deoarece este îndulcit, laptele cu ciocolată conține de 1,5-2 ori mai mult zahăr decât laptele de vacă neîndulcit.

Majoritatea autorităților din domeniul sănătății recomandă limitarea zaharurilor adăugate la mai puțin de 5-10% din aportul zilnic de calorii sau mai puțin de 10 lingurițe de zahăr adăugat pe zi pentru un adult mediu.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel