Ce regret are Mioara Velicu, în pragul sărbătorilor de iarnă: „Sunt supărată în sufletul meu”

Data publicării:
Sursa foto: Mioara Velicu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Mioara Velicu, Facebook

Mioara Velicu a dezvăluit care este cel mai mare regret al său, în preajma sărbătorilor de iarnă. 

Mioara Velicu este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. În prag de sărbători, artista a făcut dezvăluiri inedite despre Crăciun. Artista a dezvăluit și care este cel mai mare regret al său, în legătură cu sărbătorile de iarnă. 

Ce regret are Mioara Velicu în pragul sărbătorilor de iarnă

Într-un interviu recent, Mioara Velicu a recunoscut că este supărată de faptul că nu se mai respectă tradițiile așa cum era în copilăria sa. 

„Sunt supărată în sufletul meu pentru că în unele județe a dispărut tradiția. Oamenii care mai țin încă aceste obiceiuri sunt în Bucovina, Maramureș și Ardeal. Sunt și în Moldova de Sud, dar mai puțin se păstrează”, a declarat Mioara Velicu, pentru FANATIK.

Moara Velicu și-a amintit cum erau sărbătorile în copilărie, dar și cum îmbrăcau cu mândrie costumul popular. Artista a mărturisit că ulițele satului răsunau tot felul de colinde. 

„Știu că de fiecare dată, de sărbători, se făcea hora satului, se făcea seara bal. Acolo se cunoșteau oamenii. Acolo se prezentau costumele frumoase, te duceai în costumele naționale. Fiecare avea altă ie, fiecare avea alte straie. Se auzea, pe 24 Decembrie, pentru că la noi nu se cânta înainte de Ajun, dar cu o zi înainte de Crăciun tot satul suna… La fiecare casă se auzeau fel și fel de colinde, frumoase, la fiecare casă”, a mai povestit Mioara Velicu.

„Ne duceam cu sacoșa plină acasă și eram satisfăcuți”

Mioara Velicu a povestit cum mergea la colindat alături de prietenii săi, dar și cât de mare era fericirea atunci când se întorceau acasă cu plasele pline de dulciuri și fructe. 

„Și eu mergeam cu frații mei și cu prietenii mei la colindat acolo, pe uliță. Nu ne duceam pentru bani. Faptul că ne duceam în fiecare casă și faptul că noi cântam despre Nașterea Domnului era extraordinar. Căpătam nuci, mere, bani. Ne duceam cu sacoșa plină acasă și eram satisfăcuți că am făcut ceva pentru aceste sărbători minunate”, ne-a mai zis Mioara Velicu.

Mioara Velicu este foarte iubită de către public și a primit numeroase trofee și distincții. Cu toate astea, artista recunoaște că nu lucrurile materiale contează pentru ea, ci iubirea și aprecierea oamenilor fața de tot ceea ce transmite prin cântecele sale. 

„Nu sunt înnebunită să primesc titluri sau distincții sau nu știu ce. Pe mine mă interesează să cânt. Să mă placă publicul. Să aduc cântece noi de fiecare dată. Vreau să am activitate. Chiar dacă am 60 de cântec și 78 de viață, vreau să merg înainte pe drumul cântecului. Îmi place ceea ce fac, pentru că publicul mă iubește. Sunt datoare cu cântece noi de fiecare dată”, a mărturisit cu sinceritate cântăreața de muzică populară pentru sursa citată mai sus. 

Citește și: Mioara Velicu și-a pregătit locul de veci, după moartea soțului ei. De ce se teme artista: ”Să mă ducă pe ultimul drum...”

Ce pensie câștigă Mioara Velicu, după 60 de ani de carieră: ”Plătesc niște dări la stat, nu am cântat la negru”

Drama neștiută a Mioarei Velicu. Artista a trecut prin momente de coșmar: “Am pierdut iubirea vieţii mele”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel