Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului. Ioana Marinescu: „E important ca părul să fie fericit”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea corectă a părului.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată la interviurile Spectacola, într-o nouă rubrică a Pastilei de frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea părului. În primul rând, specialista a dezvăluitce trebuie să facem, astfel încât părul nostru să aibă un aspect plăcut, care să emane astfel sănătate.

„Dacă în tinerețe am avut un păr binecuvântat, cu trecerea timpului am încercat tot felul de culori, decolorări, absolut toate modelele cele mai ciudate mie mi-au distrus părul și mi l-au făcut să arate foarte nefericit. Mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea puțină strălucire, am încercat diferite ingrediente, care au funcționat sau nu foarte bine. Sunt persoane mai receptive la anumite active, și persoane mai puțin receptive. Părul are nevoie de o curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele ar trebui să fie blânde, în funcție de tipul firului de păr. Apoi, o mască, un balsam, un mic tratament pentru păr este foarte important, din punctul meu de vedere, fie că este pentru scalp sau pentru lungime. Pentru mine scalpul este o problemă constantă și încerc să fiu foarte la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar.”, a declarat Ioana Marinescu la Interviurile Spectacola. 

Cum îngrijim corect părul uscat. Ioana Marinescu: „Deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă”

Importanța acidului hialuronic și a ceramidelor pentru păr

În tot acest proces de îngrijire, Ioana Marinescu spune că extrem de important este acidul hialuronic, dar și ceramidele, care oferă părului un efect de elasticitate și putere. Aceasta a dezvăluit chiar și care sunt principalii factori care cauzează căderea părului.

„Important este acidul hialuronic pentru păr, există molecule hialuronice care dau elasticitate, hidratează și dau rezistență foarte bună firului de păr. A doua condiție a unui tratament de regenerare a părului sunt ceramidele, care o să îmbrace cuticula și o să facă părul elastic, mult mai puternic împotriva ruperii și făcându-l mai sănătos. E important ca părul să fie îngrijit, să fie fericit. Firul de păr ne arată starea de sănătate pe care o avem, starea psihică. Faptul că sunt perioade în care ne cade firul de păr indică faptul că avem probleme de absorbție de vitamine, hormonale sau poate că suntem într-o stare de depresie accentuată.”, a continuat aceasta. 

De câte ori pe săptămână trebuie să ne spălăm părul. Ioana Marinescu: ”E important să-i lăsăm timp să secrete sebum natural”

De ce important să pieptănăm părul în fiecare seară

„Este foarte important să pieptănăm părul seara cu o perie delicată. El este foarte fericit în urma acestui lucru, îi dă o stare de bine. Ar fi ideal să nu uscăm părul cu feon, într-o lume ideală, am putea să-l lăsăm să se usuce de la sine. În condiții normale însă, am putea să dăm temperatura mai scăzută.”, a mai spus fondatorul Plush BIO. 

Îngrijirea părului gras. De ce apare excesul de sebum și cum putem să-l combatem. Ioana Marinescu: „Este foarte important să ținem acest aspect sub control”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel