Îngrijirea părului gras. De ce apare excesul de sebum și cum putem să-l combatem. Ioana Marinescu: „Este foarte important să ținem acest aspect sub control”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tim Mossholder
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tim Mossholder

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre îngrijirea părului gras.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre îngrijirea părului gras și cum să combatem excesul de sebum. 

„În general, persoanele care au părul foarte gras și foarte unsuros, așa cum se spune în popor, trebuie să limiteze felul în care îl spală. În momentul în care spălăm în fiecare dimineață părul, o să-i stimulăm foarte tare secreția de sebum. La persoanele cu păr gras, ca și persoanele cu tenul foarte gras, este foarte important să ținem acest aspect sub control, dar să nu facem o obsesie din el pentru că, în momentul în care dăm foarte multe active care usucă, dezechilibrăm foarte tare și atunci tenul accentuează tendința de secreție de sebum. Este important să păstrăm un echilibru. Foarte bune rezultate se văd cu Reparatrice scalp, cel care funcționează pe scalp cu mâncărimi și disconfort. Are rezultate foarte bune și  în normalizarea secreției de sebum fără să o facă să fie extrem de agresivă. 

De asemenea, un șampon care reacționează foarte bine este șamponul cu ierburi sălbatice, care are un compus botanic extrem de activ, care ajută la normalizarea secreției de sebum de la nivelul scalpului. „, a spus Ioana Marinescu. 

Care sunt cele mai frecvente probleme ale scalpului

Ioana Marinescu a dezvăluit care sunt cele mai frecvente probleme de la nivelul scalpului. Specialista a mărturisit că mătreața este una dintre cele mai mari probleme și că este foarte important să ținem sub control apariția acesteia, mai ales pentru faptul că ne dă senzația de disconfort. 

„Cred că mătreața este una dintre cea mai întâlnită problemă a scalpului și este una dintre situațiile destul de neplăcute pentru că mătreața se vede și ne dă o stare de disconfort. În general, mătreața este apanajul adolescenței. În momentul în care avem tot felul de schimbări hormonale, cu siguranță începem să avem și niște coșulețe pe față și, cel mai probabil, mătreață în zona scalpului. Și atunci trebuie să încercăm să ținem sub control apariția acesteia și, mai mult decât atât, dacă ea a apărut, trebuie să încercăm să facem ceva să o eliminăm. 

Cum prevenim apariția vergeturilor și cum le putem trata. Ioana Marinescu: ”Dacă avem vergeturi foarte mari și vechi e puțin probabil ca ele să dispară”

Sunt tot felul de variante medicale, cosmetice, naturiste, care ajută sau care promit că vor face ceva în sensul acesta. Mătreața ar trebui controlată, în primul rând, din interior, iar ulterior, de la suprafață. Este foarte important să alegem șamponul care ne funcționează bine. La Plush Bio am formulat o gamă pentru păr și câteva produse dedicate scalpului, care au ingrediente botanice și ingrediente naturale în compoziție. Unul dintre șampoanele pe care le recomand este șamponul cu extract de mentă. Este un extract de mentă sălbatică, proaspătă, pe care îl obținem în laborator și care are calitatea de a inhiba senzația de disconfort și de uscăciune a scalpului și de mâncărime. Mătreața vine uneori cu o senzație de mâncărime la nivelul scalpului. ”, a mai spus Ioana Marinescu. 

Află mai multe în VIDEO-ul de mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel