Cum îngrijim corect părul uscat. Ioana Marinescu: „Deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim părul uscat și deteriorat.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe, din cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola” despre una dintre problemele majore cu care se confruntă femeile, părul uscat. Dacă vrem să scăpăm de acest chin și să ne mândrim cu un păr strălucitor și bogat, există câteva lucruri pe care trebuie să le integrăm în rutina noastră de îngrijire. În perioada caldă, atenția și grija noastră trebuie să fie cu atât mai mare, deoarece soarele nu afectează și usucă doar tenul, ci și podoaba capilară, avertizează Ioana Marinescu. Mai mult, trebuie să alegem produsele potrivite tipului nostru de fir de păr, care să-l hrănească pe acesta și să-i aducă toate activele de care are nevoie pentru a fi cât mai sănătos.

„Părul uscat sau deteriorat, în general, este puțin agresta în mod constant cu diferite tipuri de urcare de păr, cu placa, cu care îl deteriorăm, cu diferite metode de decolorare sau vopsire prea des făcută și atunci firul de păr trebuie refăcut și să-i aducem active de hrănire. Așa cum ne îngrijim pielea feței este important să hrănim și părul, pentru că el nu ne doare, nu ne spune, dar se vede. Este important să-i refacem toată structura de hidratare cu active dedicate părului. Este important să spălăm părul corect, să-i aplicăm o mască în mod corespunzător firului de păr și apoi să dăm active pentru scalp și pentru firul de păr.

Am observat că deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă, pentru că soarele, care nu ne iartă nici tenul, cu siguranță nu ne iartă nici părul. Tot o metodă foarte bună prin care putem păstra firul de păr sunt uleiurile. Înainte de baie trebuie să ne acordăm o oră, două, în care să aplicăm uleiurile pe firul de păr, după care să ne facem un turban pe cap cu un prosop, care să sigileze uleiurile. După care, spălăm foarte bine cu șampon. Aș recomanda să facem măcar de două ori pe săptămână o infuzie cu uleiuri pe cuticulă, pentru a reface firul de păr. ”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”.

De câte ori pe săptămână trebuie să ne spălăm părul. Ioana Marinescu: ”E important să-i lăsăm timp să secrete sebum natural”

Care sunt cauzele căderii părului și cum tratăm acest lucru

O altă problemă majoră a părului este căderea lui. Acest lucru se întâmplă tot din cauza unor greșeli pe care noi le-am făcut în trecut sau continuăm să le face, explică specialista. Ioana Marinescu a dezvăluit astfel care sunt principalele greșeli care cauzează această cădere a firului de păr și ce trebuie să face să o prevenim.

„În ceea ce privește pierderea părului, care se întâmplă din foarte multe cauza, precum cauze hormonale, mecanice, cauze de mediu, de stres și genetice, e foarte important să aplicăm un produs care chiar să funcționeze. E important să fim înțelepte cu părul. În general, în tinerețe, facem multe greșeli cu el: ne punem extensii, ne vopsim părul des, îl decolorăm foarte tare, chinuim părul destul de mult și chiar dacă încercăm să-l refacem cu remedii băbești, care sunt foarte bine-venite, e important să găsim echilibru și să găsim produsul special tipului nostru de păr. E important să nu folosim șampoane prea agresive, ci blânde.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Îngrijirea părului gras. De ce apare excesul de sebum și cum putem să-l combatem. Ioana Marinescu: „Este foarte important să ținem acest aspect sub control”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel