Ce planuri are Mirela Vaida de Paște: „Este atipic. Un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp”. Tradițiile și obiceiurile pe care le respectă în fiecare an / EXCLUSIV

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

 Mirela Vaida ne-a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, unde va petrece anul acesta Sărbătorile Pascale.

Mirela Vaida are deja toate planurile făcute pentru Sărbătorile Pascale. Îndrăgita prezentatoare TV pleacă anul acesta departe de București și, în ciuda faptului că este o gospodină desăvârșită, vedeta spune că nu va intra în bucătărie de această dată. Motivul este simplu. Artista este invitată să cânte în Prima Zi de Paște, iar familia o va însoți la Târgul Mureș, acolo unde soțul ei are mai multe rude. În exclusivitate pentru Spectacola, Mirela Vaida ne-a dezvăluit exact cum va petrece Paștele în 2023.

„Anul acesta sunt invitată să cânt la Târgul Mureș, am fost și anul trecut și merg și anul acesta în același loc, cu mai mulți artiști din România. Este atipic și nu prea, pentru că soțul meu are multe rude acolo, bunicul lui a fost din Târgul Mureș și practic verișorii, unchii sunt acolo și o să se îmbine munca cu tradiția și familia. Vom pleca de vineri și vom sta acolo în familia și duminică va fi acest spectacol de Paște. Copiii vor fi la bunicii de la Cluj încă de vinerea asta, pentru că începe vacanța și nu avea rost să îi țin în București o săptămână, pentru că noi suntem la serviciu. Ne vom reîntâlni cu ei acolo, de Paște. Deci este un Paște petrecut în Ardeal, ceea ce cumva îmi convine, pentru că sunt eu gospodină, dar eram puțin obosită și să mă apuc acum să gătesc toate cele, parcă e mai frumos să merg în Ardeal și să fie făcute. 

Ardelenii au de toate, și ei știu să facă la fel de bine preparatele de Paște, și la ei iese la fel de bine cozonacul și pasca. Ne propunem să mergem la catedrală la Înviere. Aștept să văd cum este Paștele în Ardeal, pentru că și acolo sunt oameni iubitori de tradiții și așa un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.

Pe aceeași temă: De ce nu au voie copiii Mirelei Vaida să urmărească emisiunea sa: „Nu le-am interzis asta, pur și simplu le-am spus că...” / EXCLUSIV

Ce tradiții și obiceiuri respectă de Paște

Este cunoscut deja de toată lumea că Mirela Vaida este o iubitoare a tradițiilor românești. Tocmai din acest motiv, prezentatoarea ne-a dezvăluit faptul că și de Paște, familia sa ține toate datinile românești.

„Respectăm toate tradițiile care țin de Săptămâna Mare, mersul la biserică, la Denii, de post cât se poate, mai ales în Săptămâna Patimilor și ne dorim mult să mergem la Înviere, sperăm să țină vremea și să ajungem și acolo. Duminica, în Prima zi de Paște, după slujba de la Biserică, vom și petrece până seara. Va fi un Paște care se înscrie în  rețeta sărbătorilor la români.”, ne-a mai dezvăluit prezentatoarea de la Acces Direct.

Pe aceeași temă: Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV

Mirela Vaida, despre tradiția Iepurașului

Cât despre Iepurașul de Paște, Mirela Vaida nu este adepta acestei tradiții. Cu toate acestea, este nevoită să o pună în practică, pentru că micuții sunt nerăbdători să primească noi cadouri și surprize. 

„Pentru copii există tradiția Iepurașului, dar se va ocupa soacra mea, ea iese cu ei și le ascunde ouă în iarbă. Eu nu prea aveam tradiția asta, pentru că noi nu am crescut cu ea, dar în momentul în care ai copii, toate lucrurile se schimbă, tot ce auzi că vor, ai tendința să le dai. Un cadou sau o bucurie în plus pentru ei, nu strică. Fie vorba între noi, la ei Iepurașul vine cu orice ocazie, nu contează că este o zi oarecare. Dacă își doresc lucruri de care au nevoie, sigur că le facem pe plac. Dar nu sunt un fan al Iepurașului, nu aș comercializa atât de mult această sărbătoare.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

VEZI și: Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de perișoare: „Facem un borș bogat, ca în zona Moldovei”. Ingredientul secret folosit de prezentatoareGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 07 apr 2023, 09:02 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience