Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de perișoare: „Facem un borș bogat, ca în zona Moldovei”. Ingredientul secret folosit de prezentatoare

Data publicării:
Mirela Vaida, captură video Youtube, Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Mirela Vaida, captură video Youtube, Instagram

Mirela Vaida ne-a dezvăluit o nouă rețetă de ciorbă acră de perișoare.

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că Mirela Vaida este o gospodină desăvârșită. Ori de câte ori are timp și nu se află pe platourile de filmare, îndrăgita prezentatoare încearcă să le pregătească celor dragi cele mai bune preparate moldovenești, care să fie pe gustul tuturor, de la mare, la mic. Crăciunul nu face o excepție și, chiar dacă timpul este mult mai limitat în această perioadă, vedeta se pregătește din plin pentru masa de sărbătoare. În exclusivitate pentru Spectacola, Mirela Vaida ne-a dezvăluit faptul că, pe lângă friptura la cuptor tradițională, sarmalele moldovenești și salata de boeuf, va pregăti și o ciorbă delicioasă de perișoare. 

Ingrediente:

- ardei kapia

- ardei gras

- ceapă

- morcov

- păstârnac, țelină

- verdeață

- borș

- carne de pui sau curcă și carne de vită

- ouă

Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de sarmale moldovenești. Secretul inedit folosit de prezentatoare: „Pentru a da savoarea asta. După gustul din copilărie” / EXCLUSIV

Mod de preparare:

„Compoziția de perișoare o fac cam ca la sarmale, doar că mai pun un ou ca să le lege și le fac mult mai mici. La perișoare, o să merg pe ideea de piept de pui sau piept de curcan cu amestec de carne de vită, ca să le fac puțin mai light, să fie mai ușoare. Pun foarte mult borș acru, cred că pun 1 litru la o oală și multă lume ar spune că e acră, dar noi așa ne-am obișnuit să mâncăm. Nouă ne place ciorba acră, pentru că așa se mănâncă mai ales în zona Moldovei. Nici perișoarele nu le fac mici, asemenea sarmalelor, le fac să simți că ai mâncat ceva, când iei o perișoară într-o lingură.

Pun foarte multe legume tăiate, precum ardei kapia, gogoșari, roșii cubulețe. În oală, pun și o ceapă întreagă pe care o las să fiarbă și o scot. Pun și tot ce înseamnă albitură și morcov date la răzătoare, foarte multă verdeață. Facem un borș  bogat. Acoperim oala bine de tot, când este gata, și o lăsăm la odihnit până când o putem pune în frigider. Eu merg pe bucătăria românească, pe lucruri pe care le pot face la mine în casă.”, ne-a declarat în exclusivitate, Mirela Vaida.

 

Mai mult, îndrăgita prezentatoare spune că cei mici nu lipsesc de la acest proces. Vedeta nu stă singură în bucătărie, ci alături de copiii ei, care se implică activ în toate activitățile pe care le desfășoară mama lor. 

„Îmi place când miroase a mâncare în toată casa, copiii trebuie să fie prezenți la procesul acesta. Mă ajută să spăl vasele, pun înapoi vesela, le dau sarcini. Îmi place să crească cu sentimentul acesta de firesc, de lucru făcut în casă, de pregătire de sărbătoare. Ne place să facem lucrurile acestea.”, ne-a mai spus îndrăgita prezentatoare. 

Poate te interesaeză și: „Mie dacă îmi aducea Moș Crăciun o portocală, era sărbătoare”. Mirela Vaida, nostalgică după Crăciunul de altădată / EXCLUSIV

 

Mirela Vaida, adepta tradițiilor și datinilor de Crăciun

Când vine vorba de Crăciun, Mirela Vaida se gândește implicit la o serie de datini și tradiții, pe care familia ei le respectă în fiecare an, în această perioadă. Chiar dacă în majoritatea locurilor din țară nu se mai respectă mersul la colindat, vedeta de la Antena 1 spune că cei mici fac asta, în continuare. 

„Copiii vor merge și cu colinda, pentru că la noi se realizează și la nivel de grădiniță și școală, dar și la nivel de sat, grupuri de colindători, care merg din casă în casă. Formează o ceată de copii de la mare, la mic. Se va merge începând cu 21-22 decembrie. De asemenea, duminica, după slujbă, în Ajun, se merge la colindat. Se primesc colăcuți, mere. Mie îmi place tradiția asta și aș vrea ca și copiii să o ducă mai departe. În ziua de Crăciun, vom merge la biserică, vom veni acasă, vom mânca. Așa cum se face Crăciunul. Spiritul sărbătorii nașterii Domnului. Din păcate, acum a devenit totul mult prea comercial. Moș Crăciun, cadouri și cam atât. Trebuie să menținem un echilibru și să spunem de fapt că este despre nașterea lui Hristos și să avem firescul acesta al lucrurilor, adică să mergem la biserică, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem, să mergem la colindat, să luăm masa în familie, iar apoi mai vedem celelalte aspecte care țin de lucruri materiale.”, a mai spus Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Pe aceeași temă: Superstițiile Mirelei Vaida. Face asta în fiecare an, de Crăciun: „Aș vrea ca și copiii să le ducă mai departe” / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel