Ce pensie primește Mihai Neşu de la statul român şi cel olandez, după accidentul care i-a schimbat viața: "Este foarte greu să te descurci fără un ajutor"

Data publicării:
Sursa foto: Mihai Neșu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Mihai Neșu, instagram

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român şi cel olandez, după accidentul care i-a schimbat viața.

Mihai Mircea Neșu este un fost jucător de fotbal din România, care a evoluat în cariera sa pentru cluburile Steaua București și FC Utrecht. A jucat pe postul de fundaș stânga și uneori extremă stânga. Din nefericire, cariera lui Neșu a luat sfârșit pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Ce pensie primește Mihai Neşu de la statul român şi cel olandez, după accidentul care i-a schimbat viața

Acum, Mihai Neșu se află într-un scaun de rotile și a înființat o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Fostul sportiv a mărturisit că este foarte greu  de greu trăiesc în România persoanele cu dizabilități care nu au un suport financiar constant. Totodată, acesta a dezvăluit ce pensie primește de la statul român şi cel olandez, după accidentul care i-a schimbat viața. Mai exact, Mihai Neșu primește o pensie de 3000 de euro de la statul olandez, iar statul român îi plătește o pensie de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro.

"Din păcate când m-am întors din Olanda, în țară, am zis că ca să pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască.

Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile.

Plus că avem foarte multe familiile care ne contactează cu diferite probleme escare, de exemplu, pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului.

În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului," a spus Mihai Neșu, în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN.  

Citește și: Mihai Neșu, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viața: „Moare copilul, moare!” https://www.spectacola.ro/mihai-nesu--dezvaluiri-cutremuratoare-despre-accidentul-care-i-a-schimbat-viata----moare-copilul--moare_18599.html

”Am cedat, nu credeau că o să rezist” Tania Popa, la un pas de moarte. Actrița a fost luni la rând în comă https://www.spectacola.ro/am-cedat-nu-credeau-ca-o-sa-rezist-tania-popa-la-un-pas-de-moarte-actrita-a-fost-luni-la-rand-in-coma_25632.html



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel