Mihai Neșu, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viața: „Moare copilul, moare!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Mihai Neșu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Mihai Neșu, instagram

Mihai Neșu a povestit cum se simte la 11 ani, după ce s-a accidentat grav în timpul unui antrenament. 

Mihai Mircea Neșu este un fost jucător de fotbal din România, care a evoluat în cariera sa pentru cluburile Steaua București și FC Utrecht. A jucat pe postul de fundaș stânga și uneori extremă stânga. Din nefericire, cariera lui Neșu a luat sfârșit pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept. Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități, potrivit Wikipedia.

Mihai Neșu: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!’

La aproape 11 ani de la accident, Mihai Neșu a povestit cum se simte, dar și cum a reacționat tatăl său când l-a văzut la spital. 

”Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!’. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Vedea el că am nu știu ce pe la plămâni… a fost o situație gravă atunci, dar m-a ajutat Dumnezeu să trec și am învățat că trebuie să am mai mare grijă de mine. Nu înseamnă că, dacă ești paralizat, stai așa și nu faci nimic. De prin 2016 am început să fac conștiincios terapie”, a declarat Mihai Neșu, potrivit AS.ro.

”Eu am rămas fără oxigen foarte mult timp”

”Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța.

Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta”, a mai spus Mihăiță Neșu.

Mihai Neșu, despre dramale trăite după accident

În cei 11 ani scurși de la accidentare, Neșu a rămas fără soție, care a ales să divorțeze, și și-a pierdut ambii părinți, decedați. Cel supranumit „Bichonul” a depășit toate încercările și a ales calea credinței și a misiunilor umanitare. A înființat o fundație care se ocupă de copiii cu probleme neuromotorii, iar în majoritatea timpului se ocupă de proiectele aflate în derulare.

„Rep.: Să pornim de la ideea că sunt oameni care nu au auzit despre tine... să le spui cine ești...


Mihai Neșu: Ce aș vrea eu să știe… sunt un băiat între tinerețe și vârsta a doua...38 de ani, mă simt ca la 20 de ani în sufletul meu, am fost fotbalist până la 28 de ani, când m-am accidentat la un antrenament și am rămas paralizat, 4-5 ani mi-am căutat rostul în viață după accident, acum consider că l-am găsit și încerc să duc o luptă cu mine să devin mai bun prin fundația care îmi poartă numele și care ajută copiii cu dizabilități neuromotorii să aibă o șansă mai bună la terapii. Acum viața mea e în jurul fundației, ne ocupăm timpul cu strâgerea de fonduri pentru finalizarea și construirea unui complex pentru recuperarea tinerilor cu dizabilități neuromotorii în Cihei, jud. Bihor, lângă Oradea. E împărțită în două viața mea - înainte și după accident. când mă gândesc la cea de dinainte de accident parcă e altcineva, acum mă văd mai mult în noua viață, spunea Mihai Neșu, în urmă cu un an la TVR, „Rețeaua de idoli”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel