Ce nu trebuie să mai arunci niciodată de la unele legume. Le consumi în mod greşit

Data publicării:
Legume, foto Unsplash/ sursa Sharon Pittaway
Descriere foto: Legume, foto Unsplash/ sursa Sharon Pittaway

În cele mai multe cazuri, aruncăm frunzele de sfeclă sau ridichi la gunoi, fără să ne gândim ce mare greșeală facem! Practic, aruncăm la coș vitamine și minerale. 

Conopida, broccoli se consumă ca atare, nu trebuie aruncat nimic de la aceste crucifere. Sunt pline de betacaroten, antioxidanţi şi acid folic. Cotorul este comestibil, la fel şi frunzele. 

 

Coaja de lămâie

Potrivit unui studiu in vivo publicat de Pharmacognosy Journal, coaja de lămâie deține proprietăți antiinflamatorii considerabile, creând astfel un efect calmant pentru durerile articulare. Concentrația ridicată de vitamina C și calciu prezentă în coaja sa ajută la menținerea sănătății oaselor, evitând astfel succesiunea patologiilor care sunt legate de deteriorarea lor, cum ar fi osteoartrita.

 

Coaja de portocală

Pe lângă multiplele beneficii pentru sănătate, coaja de portocală poate fi folosită la rețete, cum ar fi dulceață, sau ca odorizant pentru cameră. 

 

Coaja de pepene

Licopenul fiind principalul carotenoid din pepenele verde, ar avea un impact considerabil asupra organismului. Potrivit unui studiu, ar reduce riscul bolilor cronice și cardiovasculare, precum și al colesterolului. În plus, coaja de pepene este bogată în citrulină, un aminoacid benefic pentru imunitate. 

 

Citește articolul integral pe DC Medical. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel