Ce NU trebuie să faci atunci când găsești un șarpe în casa ta. Sfatul experților

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Hendrik Schlott
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Hendrik Schlott

Șerpii continuă să insufle oamenilor o teroare adânc înrădăcinată pe care multe reptile nu o pot egala. Dacă dai peste un șarpe în confortul casei tale, este de înțeles că primul tău instinct ar fi să intri în panică. Cu toate acestea, în mijlocul anxietății noastre interiorizate, nu putem uita că șerpii sunt ființe vii demne de compasiunea noastră. Citește mai jos pentru a afla ce să nu faci niciodată când găsești un șarpe în casa ta.

Există peste 350 de specii unice de șerpi, dintre care doar 60 sunt veninoși. Izolate de mediul lor, aceste reptile neajutorate sunt incapabile să navigheze pe terenuri neprietenoase. Ele caută adăpost pe terenuri mai înalte, ajungând adesea în interiorul locuințelor dumneavoastră.

 Dacă întâlniți un șarpe în casă, iată ce trebuie să faceți: 

Lăsați-l în pace:  Șerpii sunt în general timizi și nu vor ataca decât dacă sunt provocați. Cel mai bine este să nu le încălcați teritoriul și să îi lăsați în pace. În schimb, scoateți cu grijă pe toată lumea, inclusiv animalele de companie, din cameră imediat. Închideți ușa și umpleți golul de dedesubt cu un prosop, apoi chemați ajutoare.

Nu încercați niciodată să prindeți sau să speriați șarpele: Majoritatea șerpilor atacă doar atunci când sunt agitați sau provocați. Dacă încercați să capturați un șarpe, există șanse ca acesta să acționeze în defensivă și să muște ca represalii, așa că este mai bine să vă feriți. În plus, nu toată lumea poate identifica șerpii veninoși de cei neveninoși, așa că de ce să riscați?

Urmăriți-i mișcările: Dacă vedeți un șarpe afară, observați cu atenție pe unde merge. Dacă se îndreaptă spre tufișuri sau spre un padoc deschis, probabil că nu-l veți mai vedea. Dacă intră în casă sau intră într-o magazie sau sub un vehicul, anunțați imediat autoritățile.

Fiți atenți: Dacă aveți iarbă înaltă sau arbuști deasă în jurul casei, asigurați-vă că le tăiați periodic. De asemenea, evitați să acumulați gunoaie în jurul zonei dvs. Șobolanii și șoarecii sunt prada preferată a șerpilor, așa că este mai bine să curățați și să controlați rozătoarele de pe proprietatea dvs.

Nu intrați în panică dacă sunteți mușcat: Dacă sunteți mușcat vreodată de un șarpe, încercați să stați cât mai calm posibil. Atunci când sunteți liniștit, vi se măsoară bătăile inimii. Acest lucru reglează viteza cu care veninul se deplasează în corpul dumneavoastră. Dacă aveți acces la o trusă de prim ajutor, înfășurați un bandaj de compresie în jurul membrului mușcat, începând chiar deasupra degetelor de la mâini sau de la picioare și mergând în sus pe membrul mușcat, atât cât se poate ajunge, fără a acoperi mușcătura sau chemați o ambulanță. Mergeți la cel mai apropiat spital cât mai curând posibil. Toate spitalele guvernamentale sunt obligate să aibă asupra lor antivenin polivalent pentru toate cele patru mari specii de șerpi veninoși care se găsesc în India. Întotdeauna încercați să vă amintiți cum arăta șarpele, astfel încât să îi puteți spune medicului dumneavoastră.

Cereți ajutor: Atunci când observați un șarpe, nu încercați să luați problema în propriile mâini. Cel mai bine este să cereți ajutorul autorităților, și să așteptați sosirea lor. Descrieți șarpele în detaliu la telefon sau încercați să trimiteți o fotografie pentru ca aceștia să vă poată îndruma în consecință, potrivit wildlifesos.org

Citește și: 8 plante care vor ține șerpii departe de curtea ta, potrivit experților în dăunători

Parfumurile și uleiurile esențiale care resping țânțarii. Îi vor ține departe de dumneavoastră

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel