8 plante care vor ține șerpii departe de curtea ta, potrivit experților în dăunători

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Chris Curry
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Chris Curry

Există o gamă specifică de plante care resping șerpii. Pot fi deosebit de eficiente pentru a ține aceste reptile departe de curtea și grădina dumneavoastră.

Cu toate acestea, nu există o "plantă magică" care să alunge toți șerpii, notează Lindsay Hyland, expert în grădinărit. "Diferite plante au proprietăți diferite care pot sau nu să atragă un anumit tip de șarpe, așa că depinde cu adevărat de tipul de șarpe pe care încerci să îl respingi și de tipul de mediu în care se află."

Plantele repelente pentru șerpi se filtrează, în linii mari, într-una din cele două categorii, potrivit Georgina Ushi Phillips, DVM, scriitoare pentru The Reptile Room și medic veterinar din Florida. Prima este fizică: sunt inconfortabile pentru a aluneca pe ele, așa că șerpii se feresc. Celălalt este olfactiv: Șerpii le evită pentru că mirosul este ofensator. Oricare dintre ele va rezolva problema, dar continuați să citiți pentru a afla de la experții în dăunători care sunt cele mai bune plante pentru a ține șerpii departe de curtea dumneavoastră.

8 plante care vor ține șerpii departe de curtea ta

1. Planta șarpelui

Este mai mult decât ironic faptul că planta șarpelui - numită și limba soacrei - este o plantă cunoscută ca fiind repelentă pentru șerpi. Desigur, există numele ei, dar și faptul că arată ca un șarpe în sine! Această înfățișare i-a conferit un aer aproape mitologic, că șerpii stau departe pentru că le este frică de ea.

"Se sugerează adesea că aspectul vizual al [acestei plante] este ceea ce descurajează șerpii, dar nu am găsit nicio dovadă care să susțină acest lucru", notează Phillips. În schimb, ea spune că "probabil frunzele ascuțite și rigide" sunt cele care îi împing aici pe vecinii șerpilor.

2. Planta Holly

La fel ca și plantele de șarpe, plantele de hulpav - pe care le recunoașteți pentru fructele lor roșii și frunzele înțepenite, aprobate de sărbători - pot ține șerpii la distanță datorită suprafeței frunzelor lor înțepătoare.

"Textura neplăcută este, de obicei, destul de ușor de evitat pentru șerpi", spune Phillips. Pentru o respingere suplimentară a șerpilor, ea sugerează să răspândiți frunze de holly în jurul curții dvs.

3. Crizanteme

Floarea neoficială a toamnei, mumele - cunoscute sub numele de crizanteme - nu sunt doar un accesoriu frumos pentru curtea ta; ele sunt, de asemenea, un puternic repelent pentru șerpi.

"Există multe plante care resping șerpii, dar cele mai eficiente sunt cele care conțin o substanță chimică numită piretrul", spune Hyland. "Această substanță chimică naturală provine din floarea de crizantemă și este mortală pentru șerpi."

4. Gălbenelele

De asemenea, Hyland a subliniat și alte plante cu mirosuri puternice care au trimis șerpii la plimbare, inclusiv gălbenelele, care sunt folosite în mod obișnuit ca repelenți pentru șerpi.

"Gălbenelele eliberează un miros puternic pe care mulți șerpi îl consideră ofensator, așa că vor evita zonele în care sunt plantate aceste flori", spune Hyland. La fel ca și mușețelul, gălbenelele au o dublă funcție, fiind unul dintre cele mai populare repelente de insecte.

"Plantați-le în jurul perimetrului grădinii sau în zonele în care doriți să descurajați șerpii", recomandă Benita Middleton, grădinar șef.

5. Pelinul

"Atunci când construiți o grădină mare într-o zonă cunoscută pentru viața sălbatică a șerpilor, recomand întotdeauna să plantați pelin în jurul marginilor terasei sau în perimetrul grădinii", spune Granger McCollough, fondatorul și CEO al Elite Patio Direct, pentru Best Life. "Șerpii nu suportă mirosul de pelin".

Mai mult, deoarece pelinul este destul de mare - plantele pot avea între un metru și un metru și jumătate - poate, de asemenea, să obstrucționeze fizic șerpii, pe lângă faptul că le afectează simțul olfactiv. Și se știe, de asemenea, că ține la distanță albinele.

6. Busuioc

În pesto, pe pizza și în anumite cocktailuri de vară, oamenii iubesc busuiocul - în mare parte pentru că miroase uimitor. Dar șerpii, pe de altă parte, îl găsesc respingător.

"Șerpii nu suportă mirosul de busuioc", spune McCollough. "De asemenea, busuiocul poate crește în interior dacă problema șerpilor dvs. depășește curtea sau grădina dvs.".

7. Usturoi

Când vine vorba de bucătăria italiană, busuiocul și usturoiul merg mână în mână. Și, după cum se pare, ambele resping și șerpii.

"Unii oameni cred că mirosul puternic de usturoi respinge șerpii", explică Middleton. "Plantarea usturoiului în jurul grădinii sau utilizarea de spray-uri pe bază de usturoi poate oferi o anumită descurajare."

8. Lemongrass

O altă plantă pe care șerpii nu suportă mirosul este lemongrass. De fapt, după cum notează Bryan Clayton, CEO la GreenPal, "aroma sa de citronella este adesea folosită în repelentele de insecte".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel