Ce meserie are, de fapt, Carmen Tănase. Nu are nicio legătură cu actoria: „N-aveam nicio legătură cu chestia asta, nu-mi plăcea deloc”

Data publicării:
Carmen Tănase, captură video Youtube
Descriere foto: Carmen Tănase, captură video Youtube

Carmen Tănase a vorbit despre prima meserie pe care a avut-o. 

Carmen Tănase nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai îndrăgite și celebre actrițe de la noi din țară, iar numărul filmelor și serialelor în care a jucat este de ordinul zecilor. Totuși, ce știu foarte puțini oameni este că aceasta nu s-a gândit încă de la începutul drumului la această carieră, ci atenția ei a fost direcționată către un domeniu cu totul diferit. Carmen Tănase a terminat Liceul Pedagogic, ba chiar a și profesat în domeniu. Mai mult, actrița a fost și diriginta unei generații, iar când vine vorba de severitate, aceasta spune că elevii îi știau de frică. 

„Am fost dirigintă la clasa a cincea. Erau mici, dar aveam clasele V-VIII, și cei de clasa a VIII-a, unii dintre ei, erau repetenți de mai multe ori. Pe vremea aia, profesorii lăsau repetenți și erau unii de vârsta mea. Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei. Bine, eram și foarte versată așa, fiindcă tot ce înseamnă drăcie la școală eu testasem. La mine nu mergea cu copiat, cu astea, pentru că știam absolut totul. Și le-am spus: „Nu merge! Când e să vă las, vă las eu. Dar nu încercați să mă faceți, că mă prind!. Pentru că nu există porcărie pe care eu să n-o fi făcut.”, a declarat Carmen Tănase, potrivit viva

Te-ar putea interesa și: Ce etnie are, de fapt, Carmen Tănase. Informația pe care nimeni nu o știa: „Sunt cumva o corcitură”

A predat muzică și desen

Chiar dacă puțini sunt cei care și-ar imagina-o pe Carmen Tănase în această ipostază, actrița a fost profesoară de muzică și de desen, până în momentul în care a realizat că nu este făcută pentru catedră. 

„Și ne-am împrietenit foarte bine până la urmă, pentru că eu am făcut foarte multă muzică la viața mea și nu eram în necunoștință de cauză. Adică eu am luat această catedră, Mozaic se chema – muzică/desen – ca să nu mă duc să predau la I-IV, că nu-mi plăcea, erau prea mici. Am luat-o pe-asta deoarece, culmea!, am avut o medie mare la bacalaureat și am avut posibilitatea să aleg. Și am ales asta. Dar eu știam muzică. Desen nu știam, dar îi învățam ce învățam și eu de la Istoria artei, adică le-am deschis mintea.

Erau copii de la țară și n-auziseră în viața lor de compozitori sau de instrumente muzicale. Am învățat astea, ce era pe atunci pe la discotecă pe la noi, cu sintesizer, ei n-auziseră și erau foarte vrăjiți de ce le spuneam eu pe-acolo. Deci ne-am înțeles foarte bine până la urmă, dar pe la început au vrut să mă facă și n-a ținut.”, a continuat actrița. 

VEZI și: Cum se menține Carmen Tănase în formă, la 62 de ani. Actrița a ținut dietă toată viața, din cauza kilogramelor în plus:„Nu am timp să stau la masă. Mănânc doar...”

Cum a luat decizia de a da la actorie

Tatăl său a fost cel care a inspirat-o în decizia de a deveni actriță. Carmen Tănase spune că făcea cursuri în domeniu, însă nu s-a gândit niciodată să ia în serios această posibilitate.

„Tata a venit cu ideea, nu că m-a încurajat, pentru că el voia să urmez tradiția familiei, să fiu cadru didactic, iar eu n-aveam nicio legătură cu chestia asta, nu-mi plăcea deloc. Și-atunci am început să căutăm posibilități, fiindcă se excludeau cele reale – fizica, matematica, chimia –, iar tata a venit cu ideea asta pentru că eu mă prosteam prin casă…

Eu mergeam la teatru, părinții mă duceau la teatru, și când veneam acasă imitam și eu actorii pe care îi vedeam, iar tata a zis: „N-ai vrea să faci asta?. Și-așa mi-a încolțit această idee, că eu voiam să fac altceva, voiam să fac Medicină veterinară. Adică zootehnie, ceva cu animale.”, a mai dezvăluit actrița pentru sursa citată. 

Citește și: „Am fost pe dușmănie cu el”. Carmen Tănase, adevărul despre relația cu Marius Manole: „Eram amândoi pe război”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel