Ce înseamnă când ți-e poftă de CAFEA, ciocolată și ronțăieli. Semnul care te trimite la ANALIZE: Nu le ignorați!

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor NordWood Themes
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor NordWood Themes

Ce lipsuri indică poftele. Ce înseamnă când ți-e poftă de ronțăieli, de ciocolată sau chiar de cafea.

Andreea Coțofană, nutriționist și coach, a vorbit despre nevoia corpului de a mânca celebrele ronțăieli sau "cronțănele" și ce transmite corpul prin aceste pofte.

Corpul nostru știe cel mai bine ce lipsuri are și de ce anume ar avea nevoie, lucru care se reflectă în poftele pe care le avem, fie că e vorba de o poftă de sărat, de dulce, de cafea, de varul de pe pereți, așa cum poftesc unele femei însărcinate sau chiar pofta de cuburi de gheață.

"Poftele apar ca să ne alarmeze anumite carențe și deficite pe care le avem și cum ar fi mai potrivit să ne alimentăm. Cronțănelele, cipsurile, covrigeii, pofta de sărat ne aduce la cunoștință că e posibil să fim obosiți. De obicei atunci apar aceste pofte. În momentul în care suntem obosiți, plictisiți și parcurgem un moment de stres destul de intens", spune specialistul. 

"Avem nevoie de sodiu și sare și atunci ne îndreptăm spre aspect de cronțănele. Bine ar fi ca în aceste momente de poftă să ne hidratăm. Să luăm o pauză și să facem mișcare, plimbare și să ne orientăm spre alte variante mai sănătoase, nu către calorii goale.

Pentru că aceste cronțănele sunt carbohirați goi, adică nu au un aport nutrițional de calitate", a completat nutriționistul, în direct la Antena 1, în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani".

Ce facem cu pofta de dulce
 

"Dacă ne este poftă de dulce este posibil să fim obosiți, dar este important să vedem dacă această poftă apare recurent. Este posibil să avem niște carențe nutriționale destul de mari și este important să facem un set de analize să vedem dacă avem deficite și de acolo să ne orientăm”, a mai spus Andreea Coțofană.

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel