Ce este MISOFONIA, boala rară de care suferă Delia. Ce o face să devină FURIOASĂ și AGRESIVĂ

Data publicării:
Delia Matache, foto Instagram
Descriere foto: Delia Matache, foto Instagram

Care e boala rară de care suferă Delia. Care sunt simptomele și ce spun specialiștii. 

O mulțime de vedete suferă de boli rare și ciudate pentru mulți dintre cei care aud, dar și de boli normale. 

De exemplu, Bianca Drăgușanu și Dragoș Bucur suferă de diabet, Tilly Niculae are psoriazis, la fel și Corina Dănilă. În ceea ce privește vedetele internaționale, Sia are boala Graves, o afecțiune care poate duce la scădere în greutate, tremurături și poate face ca ochii să pară mai ieșiți din orbită. Bella Hadid are boala Lyme, la fel ca Adda.

Vedete diagnosticate cu diabet. Cum își țin boala sub control

Selma Blair are scleroză multiplă, Bono are glaucom, Selena Gomez are Lupus, Jack Osbourne are scleroză multiplă, iar David Beckham are astm. Lady Gaga suferă de fibromialgie, afecțiune care se manifestă prin durere a mușchilor din tot corpul, epuizare, insomnie și probleme cu memoria, iar Gigi Hadid are boala Hashimoto, care se manifestă prin inflamații și reneție de apă. Venus Williams, sora tenismenei Serena Williams are sindromul Sjogren,  o boală autoimună rară.

Ei bine, și Delia suferă de o boală rară, iar specialiștii spun că vârsta apariției acestei afecțiuni pe tot parcursul vieții nu este cunoscută. Unii oameni raportează simptome între 9 și 13 ani.

 

De ce boală suferă Delia
 

Este vorba despre misofonie, o boală rară și periculoasă, foarte frecventă la femei. Această afecțiune apare rapid, deși nu pare să fie legată de niciun eveniment.

Delia a recunoscut că suferă de această afecțiune pe rețelele de socializare.

Misofonia, numită și sindrom de sensibilitate sonoră selectivă, este o afecțiune în care anumite sunete declanșează o izbucnire marcată de iritație, furie sau agresivitate. Persoanele cu misofonie reacționează într-un mod extrem și adesea emoțional la anumite sunete "declanșatoare", potrivit DC Medical. 

În ceea ce privește reacțiile, acestea variază de la enervare, fugă sau chiar furie, cu unele persoane care se lovesc violent.


Misofonia este o afecțiune slab înțeleasă și încă cercetată
 

Termenul de misofonie nu a apărut pentru a descrie starea până în anul 2000, deși starea a fost descrisă mult mai devreme ca sindrom de sensibilitate sonoră selectivă.

Conștientizarea tulburării a crescut de la câteva știri difuzate la nivel mondial despre această tulburare în 2011.

Tulburarea poate crea probleme în viața socială, iar cei cu misofonie au fost cunoscuți că dezvoltă anxietate anticipativă atunci când intră în situații în care pot fi prezente sunete declanșatoare.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel