Ce este dieta Crash și cum poate ajuta înainte de Revelion. Nutriționist: Nu este un regim pe termen lung

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Dieta Crash te poate ajuta de Revelion, dar nu este o dietă recomandată pe termen lung. Care sunt avantajele și dezavantajele acestui regim.

Suntem pe ultima sută de metri înainte de Revelion, noaptea în care ne dorim să arătăm cât mai bine în ținutele de gală pe care ni le-am procurat deja. Iar pentru ca acestea să ”pice” bine pe noi este nevoie să facem mici ajustări alimentare, dar care să nu ne pună sănătatea în pericol.

În acest sens, specialistul în nutriție, Cristian Mărgărit, a explicat cum putem să ne bucurăm de o hrană sănătoasă, dar și de o dietă care să ne ajute.

”Crash diet înseamnă 2-3-4 zile de regim foarte dur, în care te dezumfli. Nu este un regim pe termen lung, nu este să-l repeți în fiecare săptămână, ci pur și simplu să arunci apa afară, să golești conținutul intestinal, să reglezi tranzitul intestinal, în sensul să-l grăbești, să se dezumfle burta, să încapi mai bine în haine, să arăți puțin mai bine, să te tragi puțin la față. Să arăți mai bine în poze”, a explicat Cristian Mărgărit la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Astfel, nutriționistul a prezentat câteva alimente care se pretează foarte bine pentru acest tip de dietă.

”Țelina, atât rădăcina, cât și tulpina, ajută la eliminarea excesului de apă, au efect diuretic.

Tulpina de țelină se taie, pur și simplu și se adaugă peste spanac. Are și o aromă deosebită, dar și mult potasiu. De ce potasiu? Pentru că vom elimina sodiu, deci nu vom mai mânca deloc sare în aceste zile, până la Revelion sau Crăciun, și așa vom elimina apa. Punem rădăcina de țelină, tăiată fideluță. Țelina este un aliment extraordinar de sănătos, util pentru bărbați, nu este un mit.

Rădăcinoasele sunt bune pentru conținutul de fibre care ajută tranzitul intestinal, vin cu potasiu foarte mult, am scos sodiul, o să aruncăm apa afară și bine-înțeles punem și niște merișoare, care au un efect diuretic. Se găsesc și proaspete, dar sunt mai greu de mâncat pentru că sunt astringente, au foarte mult acid malic, dar pe noi aici ne ajută la eliminarea excesului de apă”, a mai spus nutriționistul.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel