Ce EFECTE are trecerea la ora de VARĂ. În câtă vreme se poate adapta organismul la schimbare

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Oladimeji Ajegbile
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Oladimeji Ajegbile

Ce efecte are trecerea la ora de vară și în câtă vreme se poate adapta organismul uman.

Ce efecte are trecerea de vară asupra corpului uman și cât de repede de poate adapta acesta la schimbare.

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească mai devreme decât s-au obișnuit. În România, ora de vară se schimbă în ultima sâmbătă spre duminică din luna martie, 27 martie urmând să fie ziua cea mai scurtă, cu numai 23 de ore.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi ceva mai serioase.

”Cei mai mulți dintre noi își vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obișnui cu noul program”, a explicat Xiaoyong Yang, un profesor asistenta la Universitatea Yale, citat de Mediafax. ”Totuși, pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că acești dezvoltă un risc mai mate de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, mai spune Yang.

 

Un studiu australian a relevat că riscul bărbaților de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului, notează Mediafax. O altă cercetare, din Suedia, a evidențiat că numărul atacurilor de cord a crescut cu 6-10% în primele trei zile lucrătoare de după schimbarea orei.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel