Ce aveau în comun geniile lumii. Studiul care dezvăluie obiceiul specific oamenilor extrem de inteligenți

Data publicării:

V-ați întrebat vreodată cum de unii oameni par să aibă întotdeauna suficient timp într-o zi pentru a duce la capăt toate sarcinile pe care și le-au propus - deși poate au un program extrem de încărcat? Încercarea de a găsi suficient timp în timpul zilei este o problemă comună, dar un nou grafic prezintă modul în care geniile celebre își petreceau timpul. Câte ore lucrau, de fapt? Câte ore dormeau? Iată adevărul.

Visual Capitalist a împărtășit recent o vizualizare fascinantă concepută de RJ Andrews de la InfoWeTrust, care prezintă grafic modul în care 16 dintre cele mai faimoase genii ale lumii își petreceau zilele. Andrews a ales să evidențieze unele dintre "mințile inspirate" cuprinse în cartea Daily Rituals (Ritualuri zilnice) din 2013: How Artists Work, analizând îndeaproape ce fac aceștia în 24 de ore între muncă, timp liber, somn și altele, 

Cele 16 genii din graficul defalcat îi includ pe Sigmund Freud, W.A. Mozart, P.I. Ceaikovski, Maya Angelou, L.V. Beethoven și Charles Darwin, printre alții. Există câteva concluzii interesante pentru modul în care aceștia își petreceau timpul - iar somnul este unul dintre cele mai importante.

Ni s-a spus tuturor că somnul este important pentru sănătatea generală, inclusiv pentru nivelul de energie și cogniția creierului. Dar, din anumite motive, există o idee toxică potrivit căreia, pentru a avea succes, trebuie să sacrifici somnul. Cu toate acestea, datele despre genii spun contrariul.


Geniile dormeau conform recomandărilor făcute azi de specialiști

Potrivit Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge, experții recomandă ca adulții să doarmă între 7 și 9 ore în fiecare noapte - și fiecare dintre cele 16 genii din tabel a atins această țintă.

"Cele mai multe dintre aceste minți strălucite s-au asigurat că se odihnesc bine, cu o medie de 7,25 ore de somn în general", notează Visual Capitalist.

Cu toate acestea, momentul în care și-au încadrat somnul a variat foarte mult. Romancierul francez Gustave Flaubert, de exemplu, avea tendința de a merge la culcare în jurul orei 3:00. Însă un alt romancier francez, Honoré de Balzac, dormea de obicei de la ora 18:00 la 1:00 și trăgea un pui de somn de 1,5 ore dimineața.


Pe lângă faptul că dormeau suficient, geniile aveau diferite blocuri de timp puse deoparte pentru munca lor principală. Dar, în mod interesant, mulți dintre ei aveau aproximativ același număr de ore dedicate creativității, fie că era vorba de prânz, de lectură sau de vizite la prieteni.

Unii dintre ei aveau, de asemenea, obiceiuri care ar putea fi considerate un pic ciudate. Beethoven, de exemplu, bea cafea la micul dejun - și se asigura că sunt exact 60 de boabe de cafea la ceașcă, numărul de boabe pe care îl stabilise ca fiind ideal. Victor Hugo își vizita frizerul în fiecare zi. Și multe dintre genii fumau trabucuri sau țigări; Freud putea fuma până la 20 de trabucuri în fiecare zi.

De asemenea, este crucial să observăm că niciunul dintre aceștia  nu putea realiza toate acestea de unul singur. Aveau o armată de oameni - partenerii lor, prietenii, colegii de muncă etc. - care preluau o parte din sarcinile de lucru pentru a-i ajuta  să își ducă la bun sfârșit listele de lucruri de făcut și să poată avea totuși timp pentru petrecerea timpului liber și somn



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel