Ce actor i-a marcat viața lui Denis Hanganu: „Mi-a călăuzit primii pași în lumea teatrului”

Data actualizării: | Data publicării:
Denis Hanganu, sursa foto Pro TV
Descriere foto: Denis Hanganu, sursa foto Pro TV

Denis Hanganu, actor în „Clanul”, dezvăluie cine este persoana care l-a ajutat să iubească atât de mult acest domeniu.

Își pun amprenta pe ei și ajung să-i definească, îi inspiră și îi ridică din momentele cele mai grele. Pe unele le-au auzit în copilărie, altele le-au descoperit la maturitate – sunt vocile celor mai importanți oameni. Pavel Bartoș și antrenorii Vocea României au deschis seria de mesaje emoționante despre cele mai pregnante voci din viețile lor. O mulțime de alte vedete au acceptat să-și deschidă sufletul în Vocea – Jurnal de poveste.
 
În această săptămână, Denis Hanganu, actorul care-l joacă pe Tudor Achim, personajul principal din serialul Clanul, dezvăluie în premieră cine este actorul celebru care i-a marcat viața profesională și a cărui voce i-a rămas și acum în minte.
 
„Vocea ce mi-a rămas și acum în minte la fel de pregnant și care mi-a călăuzit primii pași în lumea teatrului e cea a lui Adrian Titieni. El a fost cel care m-a sfătuit, îndrumat și mi-a oferit reperele corecte pentru a deveni actorul de astăzi și nu pot decât să fiu recunoscător pentru tot ce am învățat de la el de-a lungul anilor. Este un actor, un profesor dar mai ales un om extraordinar pe care am avut bucuria să-l întâlnesc și de la care am avut șansa să învăț constant doar lucruri bune”, spune Denis Hanganu.
 

Denis Hanganu, rol principal în serialul „Clanul”

Denis Hanganu este unul dintre actorii noii generații, care a cucerit publicul încă de la prima apariție TV. Cunoscut din serialul ”Sacrificiul”, de pe Antena 1, unde a jucat tot unul dintre rolurile principale, Denis revine din toamnă într-o ecranizare de excepție, realizată de Pro TV. Dacă până acum, publicul l-a putut vedea pe actor doar în pielea personajului pozitiv, de data aceasta, surpriza este cu atât mai mare. ”Tudor Achim” este unul dintre băieții răi al acestei ecranizări, ceea ce a făcut ca rolul să fie și mai ofertant și plin de provocări pentru tânărul actor. 

 

SPECTACOLA: În ultima producție în care te-am întâlnit l-am văzut pe Denis din perspectiva personajului principal pozitiv, iar acum, în Clanul, interpretezi rolul “băiatului rău”. Cum a fost această schimbare pentru tine? 

Denis Hanganu: Bună. În cuvinte puține a fost destul de simplă și absolut benefică. Dacă ar fi să dezvolt, pot să spun că îmi vine mânușă o astfel de tranziție, respectiv schimbare de tipologie, pentru că nu face altceva decât să-mi lărgească paleta de roluri pe care pot să le acopăr cu ușurință. Spun asta pentru că până acum, datorită aspectului fizic eram mai mereu selectat doar pentru o anumită categorie de roluri ori, eu mereu am fost conștient că pot să joc și să primesc personaje și  din alte sfere de tipologie. Roluri să fie, că eu am grijă să nu dezamăgesc, ci dimpotrivă.


 
SPECTACOLA: Care sunt calitățile care crezi că te-au recomandat pentru acest rol?

Denis Hanganu: În primul rând, capacitatea de adaptabilitate de care am dat dovadă la casting, fiindcă atunci când vezi un text la prima vedere, fie că actorii recunosc sau nu, fără să vrei, îți formezi o anumită părere despre personaj, ori la prima probă am observat că foarte puține lucruri din câte credeam eu inițial despre “Tudor Achim” se regăseau și în concepția regizorală despre același personaj. Apoi perseverență, pentru că sunt foarte puține roluri care ți se potrivesc pe de-a-ntregul din prima, așa că trebuie să fii capabil să asumi date multiple și tot felul de detalii legate de bagajul emoțional și comportamental al personajului tău într-un interval extrem de scurt, fiindcă filmările au început imediat după. Pe lângă toate acestea, cred că eu și “Tudor” avem același tip de motor interior în ceea ce privește determinarea de a face lucruri, dar și reacții comportamentale similare în anumite contexte. Avem viziuni comune și când vine vorba de valori precum familie, loialitate, onoare.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel