Denis Hanganu, rol principal în serialul Clanul: „Execut singur cascadoriile. Niciodată nu fac lucrurile cu jumătate de măsură”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Denis Hanganu a vorbit într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre rolul pe care îl joacă în serialul „Clanul”, ce va începe în curând pe Pro TV.

Denis Hanganu este unul dintre actorii noii generații, care a cucerit publicul încă de la prima apariție TV. Cunoscut din serialul ”Sacrificiul”, de pe Antena 1, unde a jucat tot unul dintre rolurile principale, Denis revine din toamnă într-o ecranizare de excepție, realizată de Pro TV. Dacă până acum, publicul l-a putut vedea pe actor doar în pielea personajului pozitiv, de data aceasta, surpriza este cu atât mai mare. ”Tudor Achim” este unul dintre băieții răi al acestei ecranizări, ceea ce a făcut ca rolul să fie și mai ofertant și plin de provocări pentru tânărul actor. 

 

SPECTACOLA: În ultima producție în care te-am întâlnit l-am văzut pe Denis din perspectiva personajului principal pozitiv, iar acum, în Clanul, interpretezi rolul “băiatului rău”. Cum a fost această schimbare pentru tine? 

Denis Hanganu: Bună. În cuvinte puține a fost destul de simplă și absolut benefică. Dacă ar fi să dezvolt, pot să spun că îmi vine mânușă o astfel de tranziție, respectiv schimbare de tipologie, pentru că nu face altceva decât să-mi lărgească paleta de roluri pe care pot să le acopăr cu ușurință. Spun asta pentru că până acum, datorită aspectului fizic eram mai mereu selectat doar pentru o anumită categorie de roluri ori, eu mereu am fost conștient că pot să joc și să primesc personaje și  din alte sfere de tipologie. Roluri să fie, că eu am grijă să nu dezamăgesc, ci dimpotrivă.


 
SPECTACOLA: Care sunt calitățile care crezi că te-au recomandat pentru acest rol?

Denis Hanganu: În primul rând, capacitatea de adaptabilitate de care am dat dovadă la casting, fiindcă atunci când vezi un text la prima vedere, fie că actorii recunosc sau nu, fără să vrei, îți formezi o anumită părere despre personaj, ori la prima probă am observat că foarte puține lucruri din câte credeam eu inițial despre “Tudor Achim” se regăseau și în concepția regizorală despre același personaj. Apoi perseverență, pentru că sunt foarte puține roluri care ți se potrivesc pe de-a-ntregul din prima, așa că trebuie să fii capabil să asumi date multiple și tot felul de detalii legate de bagajul emoțional și comportamental al personajului tău într-un interval extrem de scurt, fiindcă filmările au început imediat după. Pe lângă toate acestea, cred că eu și “Tudor” avem același tip de motor interior în ceea ce privește determinarea de a face lucruri, dar și reacții comportamentale similare în anumite contexte. Avem viziuni comune și când vine vorba de valori precum familie, loialitate, onoare.

 


 
SPECTACOLA: Care este cea mai mare provocare pe care ai întâlnit-o până acum pe platourile de filmare, cu privire la acest rol? Ne poți povesti o scenă în care ai întâmpinat mai multe dificultăți?


Denis Hanganu: Dificultăți n-am întâmpinat până acum, pentru că eu oricum sunt destul de critic cu mine și de multe ori vreau să fac eu toate acțiunile dacă se poate, să fiu eu mulțumit că mi-am făcut toată munca (inclusiv cascadoriile), deci n-aș avea ce să relatez pe îndelete în cadrul acestui subiect. Pot să spun cu siguranță spre curiozitatea și încântarea voastră în ceea ce privește serialul și povestea protagonistului “Tudor Achim” că execut singur cascadoriile din scenele mele de bătaie, că m-am cocoțat pe utilaje de mare tonaj, pe diferite clădiri, că am sărit tot felul de garduri înalte, sărit în apă, căzături spectaculoase, că am filmat scene la altitudini impresionante pentru București, că am alergat și m-am târât prin tot felul de spații și suprafețe (catacombe,garaje, păduri, imobile devastate, noroi, piatră cubică, praf, pietriș) și, bineînțeles, că în timpul asta au mai apărut mici accidentări pe ici pe colo ,fiindcă niciodată nu fac lucrurile cu jumătate de măsură, ci vreau să dau totul pentru ca cei care ne urmăresc pe micile ecrane să poată simți realmente emoțiile și trăirile lui “Tudor” la maximum de intensitate posibilă.


 
SPECTACOLA: Câte ore petreci pe platourile de filmare? Cum arată o zi obișnuita din viața unui actor? 


Denis Hanganu: Cel mai mult cred că am stat peste 14 ore pe platoul de filmare. Dacă mai adăugăm și orele de transport dus-întors ajungem lejer la cifre mai mari. Ziua este una cu program tipic pentru un actor care filmează zi de zi. Trezit, plecat spre platouri, filmat secvență de secvență, întors acasă și aici vine partea interesantă că nu prea am timp de nimic, în afară de învățatul textului până noaptea târziu pentru a doua zi, când o iau de la capăt cu același program.


 
SPECTACOLA: Există anumite roluri pe care le-ai refuzat până acum? Dacă da, ne poți spune și de ce?


Denis Hanganu: Da, există și nu-s puține deloc. Pe majoritatea le-am refuzat în diferite faze de început ale proiectului din pricina unor diferiți termeni financiari, dar au fost și cazuri când am considerat că rolul nu e ofertant sau n-am putut fuziona cu ideea viitorului spectacol așa că am făcut un pas în spate încă de la început.  Altfel, dacă intru într-un proiect, mereu îl duc până la capăt.


 
SPECTACOLA: Din punctul tău de vedere, ce calități ar trebui sa aibă un tânăr care vrea să reușească în actorie?


Denis Hanganu: Nu există. Nu sunt recomandări pentru așa ceva, pentru că nu există o ecuație a succesului. N-a descoperit-o nimeni și cu siguranță nu pe meleagurile noastre. Având în vedere că în această meserie incertitudinea predomină înfiorător, astfel încât pentru fiecare va funcționa sau nu cu totul și cu totul altceva, tot ce se poate întâmpla benefic în cariera unui tânăr actor român este un cumul de contexte favorabile, întâmplări fericite și întâlniri cheie, care să-l ajute într-un mod sau altul să poată fi văzut, auzit, respectiv observat. Unii numesc treaba asta “noroc”, alții “destin”. Nu există un tipar care să aibă o aplicatibilitate 100%, pentru că fiecare individ e unic și totodată diferit și aplică sau înțelege lucrurile într-o manieră  subiectivă. Singurul lucru care contează și face diferența de fiecare dată este ca în momentul în care “se ivește orice oportunitate de proiect” sau “primesc o șansă importantă” să fie dispuși, dar mai ales pregătiți pentru ea, pentru că nu prea vine de două ori.

 

 

 


 
SPECTACOLA:. Odată cu succesul vine și partea puțin mai neplăcută a celebrității, bullyingul. Ai avut până acum parte de comentarii negative, din partea celor care te urmăresc? Dacă da, cum gestionezi aceste situații?


Denis Hanganu: Nu mi s-a întâmplat niciodată. Spre fericirea și mulțumirea mea, am avut mereu parte doar de feedback-uri pozitive și de aprecieri în ceea ce privește munca pe care-o depun. Sunt conștient că există și acest segment de public, el se regăsește mai mult în mediul online unde din spatele oricărui device și sub protecția unui aparent anonimat e ușor să critici aspru, să pui etichete, să jigneșți gratuit. Recomand să nu ne aplecăm asupra fiecărui comentariu răutăcios și agramat după caz, fiindcă nici măcar nu ne merită atenția până la urmă, așadar invit la calm și detașare.


 
SPECTACOLA: Care este cel mai mare vis al tău, pe plan profesional?


Denis Hanganu: Sunt un tip realist, care analizează foarte în amănunt breasla și sistemul nostru cultural actual așa că nu prea am visuri pe plan profesional, pentru că limitările mediului de aici sunt trasate destul de gros. Aș putea menționa totuși că îmi doresc enorm să devin un actor important al generației mele, de ce nu chiar un reper și să fiu mândru de ce voi lăsa în urmă, atunci când voi privi retrospectiv. Altfel, visul meu realmente este să am proiecte în mod constant, ca să încetez să-mi mai fac permanent griji în legătură cu viitorul plin de incertitudini.
 
 
 
SPECTACOLA: Cum este Denis Hanganu în spatele camerelor de filmat? Ce obișnuiești să faci în timpul liber? 


Denis Hanganu: E și el un om. La fel de viu, mă mișc, umblu, vorbesc, râd, mă bucur, trăiesc. Dacă prind timp liber în perioada asta, încerc să profit de el și fie mă odihnesc, pentru că am mare nevoie să-mi reîncarc bateriile, fie practic activități care îmi oferă doze mari de energie, astfel încât să mă scoată din rutina de zi cu zi, fie călătoresc prin locuri alese tot în scop de recreere.


SPECTACOLA: Este greu sa păstrezi un echilibru între viața personală și cea profesională? 


Denis Hanganu: Absolut deloc. Cine vă spune asta vă minte și îmi asum ce zic. Dacă funcționezi cu mintea în parametri optimi reușești negreșit să-ți faci treaba bine atât pe platouri, cât și pe scenă la teatru, iar seara te întorci acasă la bucuriile, grijile de zi cu zi pe care le are orice om. Nu trebuie să ies din “pielea personajului” sau alte stupidități de genul ăsta. Sigur că în timpul secvențelor treci prin anumite stări în funcție de cum e scrisă și regizată scena respectivă, te cuprind anumite emoții pline de intensitate, dar asta nu înseamnă că nu ai reperele corecte la tine sau că îți pierzi controlul crezând că ești “altcineva”. Dacă se întâmplă asta,probabil e nevoie de o “revizie”.  Ești doar tu în situația dată (cerută) asumând cu credibilitate, autenticitate, naturalețe și organicitate anumite date ale personajului tău și un anumit context scenic. Revin prin a spune că da, se poate întâmpla și este și normal ca scena să te consume energetic, să te epuizeze psihic sau să fi fost de o încărcătură emoțională deloc de neglijat și într-adevăr poți simți nevoia de câteva momente de răgaz cât să te echilibrezi după ce se termină spectacolul sau după ce se dă “stop” la filmare dar asta presupune munca unui actor până la urmă deoarece el lucrează cu minte, trup și suflet ori nu e ușor deloc. De aici însă și până la un dezechilibru între viața profesională și personală e cale tare lungă cu multe alte lacune pe drum.


 
SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret a tău? 


Denis Hanganu: N-am apucat să am regrete atât de mari până la vârsta asta. Sper să nici nu am vreodată.

Marian Olteanu, detalii din culisele serialului ”Clanul”. Ce sfaturi a primit de la actorul George Mihăiță / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel