Catinca Roman a renunțat complet la doliu. Motivul pentru care a luat această decizie:  „Nu mă îmbrac în negru, da!”

Data publicării:
Catinca Roman, captură video Youtube Emisiuni Prima TV
Descriere foto: Catinca Roman, captură video Youtube Emisiuni Prima TV

Catinca Roman nu respectă tradițiile românești, după moartea tatălui său. 

Catinca Roman a trecut printr-o durere uriașă recent, când tatăl său, primul soț al Mioarei Roman, s-a stins din viață. Cei doi au avut o relație extrem de apropiată și, până în ultima clipă din viață, aceștia vorbeau de câteva ori pe zi la telefon. Ce a trezit însă curiozitatea tuturor este de ce a renunțat sora Oanei Roman la doliu, la scurt timp după decesul bărbatului. Faptul că nu respectă tradițiile românești până la capăt nu înseamnă nimic, spune ea, care consideră că doliul nu-ți alină cu nimic suferința și durerea pe care o simți în aceste momente grele. 

 „Nu mă îmbrac în negru, da! Eu cred că nu neapărat doliul sau anumite obiceiuri sau ritualuri îți opresc durerea pe care o ai în inimă, ci faptul că porți acea persoană în suflet sau faptul că îi simți lipsa. Trec prin momente destul de dificile. Mi-am pierdut tatăl și știi cum este? Noi am avut o relație foarte apropiată întotdeauna și am așa un gol în suflet.

Tata a avut o viață foarte frumoasă și foarte plină cu foarte mari realizări: a fost un sportiv de performanță de excepție și antrenor cu una dintre cele mai bune echipe pe care le-a avut România la scrimă. Tatălui meu i s-a făcut rău în momentul în care eram împreună și ne făceam ritualul nostru de fiecare sâmbătă.

Nu pot să îți spun că au existat niște ultime cuvinte, pentru că după aceea lucrurile au mers destul de repede, însă mă bucur că a fost independent, pe picioarele lui, până la sfârșit.”, a declarat Catinca Roman, pentru Click!.

Oana Roman, jignită și umilită: „Acum am bifat-o și pe asta. Primisem toate jignirile posibile, dar pe asta nu”

 

„Întotdeauna am avut o relație specială cu tata”

Invitată recent în platoul unei emisiuni, Catinca Roman vorbea despre relația apropiată pe care a avut-o cu tatăl său. Cei doi erau aproape de nedespărțit, vorbind și de patru ori pe zi la telefon. 

„A fost cel mai greu din viața mea, până acum, pentru că eu întotdeauna am avut o relație specială cu tata și, deși împlinea luna viitoare 89 de ani, oricât te-ai pregăti pentru un astfel de moment, tot nu ești pregătit. Știu că sună clișeistic, dar chiar așa este.

Întotdeauna relația noastră a fost constantă, dar și tata a avut viața lui, s-a recăsătorit. Eu am fost în relații extraordinare cu fosta lui soție, care a decedat acum cinci ani. În ultimii ani, din cauza faptului că avea o vârstă și rămăsese singur, m-am ocupat foarte mult de el,  ne-am văzut foarte des. Cred că a fost rar când treceau mai mult de două zile și să nu ne vedem și, mai ales, vorbeam de 3-4 ori pe zi, despre orice. Tata a fost lucid până în aproape ultima clipă. În ciuda vârstei, era un om cu vederi foarte moderne, era la curent cu tot ce se întâmplă, vorbeam de știri, politică, de viață, de istorie. În ultimul timp, își aducea foarte mult aminte de cariera lui, de întâmplările din viața lui, pentru că a avut o viață plină și interesantă. Am fost foarte impresionată, pentru că la incinerarea lui au venit toți foștii lui colegi, prieteni, elevi și m-au sunat cei care sunt plecați, din toate colțurile Europei.”, a declarat Catinca Roman, în cadrul emisiunii Exclusiv VIP, de pe Prima TV.

Oana Roman, la un pas să depună plângere penală. Are legătură cu hărțuirea din mediul online

 

Mioara Roman a aflat vestea de la știri

Cele două surori nu și-au dorit să-și înștiințeze mama de această veste cumplită, din cauza stării de sănătate sensibile pe care aceasta o are în prezent. Totuși, Mioara Roman a aflat singură, de la știri. 

„În ultimele luni am observat că se diminuase puțin fizic, psihic nu mi-am dat seama, pentru că părea la fel de prezent. Vorbea mult despre faptul că o să se ducă, dar nu o făcea în mod obsesiv, cred că cumva premonitoriu. 

Eu împreună cu Oana, care și ea a fost alături de mine, care ținea foarte mult la tata, am hotărât să nu-i spunem mamei, mai ales în momentele acestea delicate în care se află. Însă, mama se uită în continuare la știri, deci a aflat de la știri. Părinții mei s-au despărțit când eram foarte mică, dar în condiții civilizate, au păstrat legătura, mama se știa cu fosta sa soție, veneau să mă vadă permanent, de unde e și legătura pe care tata a avut-o cu Oana. S-a purtat cu ea, cum se purta cu mine.”, a continuat aceasta. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience