Câți pași trebuie să faci pe săptămână pentru a trăi mai mult și sănătos. Cifra care-ți prelungește viața

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Acest număr de pași făcuți o dată sau de două ori pe săptămână reduce riscul de mortalitate și-ți prelungește viața cu mult.

Mersul pe jos, această activitate simplă pe care o faceți de când aveați aproximativ un an este acum prezentată ca fiind "cel mai apropiat lucru pe care îl avem de un medicament minune", după cum a spus Dr. Thomas Frieden, fost director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Desigur, probabil că știți că orice activitate fizică, inclusiv mersul pe jos, este un avantaj pentru sănătatea dumneavoastră generală. Dar mersul pe jos, în special, vine cu o serie de beneficii. Iată o listă cu cinci dintre acestea care s-ar putea să vă surprindă.

Mersul în pas vioi de 8.000 de pași sau mai mult în fiecare zi a săptămânii este asociat cu o scădere semnificativă a mortalității.

Cu toate acestea, un nou studiu constată că persoanele care fac doar 8.000 de pași una sau două zile pe săptămână sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a muri pe o perioadă de urmărire de 10 ani.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel