Câte ouă devin periculoase pentru sănătate. Nutriționist: Depinde foarte mult de asta

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Câte ouă trebuie să consumăm într-o săptămână. Cui nu îi este indicat consumul de ouă. 

Numărul de ouă consumate de o persoană depinde de starea de sănătate a acesteia. Numărul de ouă pe săptămână pe care trebuie să le consumăm depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică și dieta generală a unei persoane. 

În general, pentru adulți, se recomandă consumul a 2-3 ouă pe săptămână ca parte a unei diete echilibrate. Pentru copii, cantitatea poate fi mai mică, în funcție de vârsta și necesitățile nutriționale specifice. Este important să vă consultați cu medicul sau cu un dietetician înainte de a face modificări majore în dieta dvs. pentru a vă asigura că îndepliniți nevoile nutriționale specifice ale organismului dumneavoastră.

Ce trebuie să știm despre consumul de ouă

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL la ce să fim atenți când consumăm ouă. 

”Studiile privind cantitatea de ouă consumate sunt controversate. Depinde foarte mult de starea de sănătate a individului. Dacă acesta nu se cunoaşte cu dislipidemie, boli cardiovasculare, boli hepatice, poate consuma până la 2 ouă pe zi cu recomandarea să nu depăşească 7 ouă pe săptămână.

Aceasta restricţie privind limitarea consumului de ou se face din cauza conţinutului crescut de colesterol al gălbenuşului de ou”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Citește continuarea pe DC Medical. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel