Cătălin Apostolescu, medicul erou de la Matei Balș, primele declarații despre incendiu: „Am auzit țipete de ajutor. Fumul era foarte-foarte gros”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Descriere foto: Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook

Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, a făcut primele declarații despre tragedia care s-a produs vineri dimineață în unitatea medicală în care lucrează. 

Dr. Cătălin Apostolescu se afla în dimineața tragediei la muncă. Medicul era de gardă la parterul Pavilionului 5, la două camere distanță de salonul în care s-a produs incendiul. 

 

"Întâi am auzit o voce de bărbat, am presupus că este pacient, pentru că știam personalul. După aceea, la foarte scurt timp am auzit țipete de ajutor, o voce feminină, am ieșit din cameră, dar deja în secție era un fum foarte gros și nu am putut să mai înaintez. Atunci am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon.

Eram undeva la 8-10 metri de salon. În momentul acela a fost imposibil să-mi dau seama care este sursa incendiului pentru că fumul era foarte-foarte gros. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul l-am oprit după aceea. La început nu a fost nicio explozie, a fost o bubuitură mai târziu, după vreo 3-4 minute.

 

Cătălin Apostolescu, medicul erou de la Matei Balș. Gușă: „ A scos pacienţii pe geam”

 

 

Ieșisem deja pe balcon și apelasem pompierii. Erau unii pacienți care încercau să iasă, evident că i-am ajutat și, după aceea, am încercat să deschid și alte ferestre, dar mi-a fost imposibil pentru că se dechid numai pe dinăuntru și nu aveam cum să le forțez. Am încercat să intru prin altă parte, iar nu am putut din cauza fumului.

Între timp, colegii începuseră să evacueze din pacienți", a povestit dr. Cătălin Apostolescu în emisiunea Exces de putere de la Antena 3. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel