Cătălin Apostolescu, medicul erou de la Matei Balș. Gușă: „ A scos pacienţii pe geam”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Descriere foto: Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook

Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş,  a sărit în flăcări pentru a salva pacienții din incendiul de la Matei Balș. 

"Noi dezbatem pe marginea unei drame care putea să fie şi mai mare. Eu am primit nişte mesaje, în ultima jumătate de oră… Dacă nişte medici care erau de gardă şi s-au dus repede acolo nu erau pe fază, nu număram patru morţi acum (n.r. – în timpul emisiunii numărul victimelor a ajuns la cinci), număram mult mai mulţi.

Este un internat dintre medici, medicul Cătălin Apostolescu. (...) Un om de vreo 60 de ani dar în putere, care a găsit varianta să scoată pacienţii pe geam, alături de alţi medici care s-a nimerit să fie pe acolo. Deci puteam să discutăm de o dramă mult mai mare în momentul acesta şi putem să vorbim în fiecare moment", a povestit Cozmin Guşă în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media", difuzată la DC News TV.

 

Potrivit avocatei Laura Vicol, medicul avea blugii arși după ce a scos pacienții din flăcările incendiului. Mai mult, acesta s-a ales cu arsuri pe picioare. 

 

„ L-am văzut pe domnul doctor Cătălin Apostolescu cu blugii arși, cu arsuri pe picioare, a scos un pacient pe geamul salonului și a ajutat și la scoaterea altor pacienți.”, a dezvăluit avocata Laura Vicol la România Tv, citează DC News. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel