Cât ne costă să împodobim bradul anul acesta? Am calculat suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Data publicării:

Am analizat care ar putea fi prețul unui brad împodobit, anul acesta.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar toți românii încep căutarea decorațiunilor perfecte pentru bradul de Crăciun. Înainte să mergeți la cumpărături însă, trebuie să știți că scumpirile și-au pus amprenta și asupra acestui domeniu, așadar, trebuie să pregătiți un buget mai mare, față de anul trecut. Totuși, există decorațiuni și pentru un buget mai mic, cel puțin asta ne zice analiza pe care am făcut-o la diferite magazine, care dețin astfel de obiecte decorative.

VEZI și: Tăierea porcului de Crăciun. În ce condiții este permisă și ce reguli trebuie să respecte românii

Cât ne costă bradul împodobit anul acesta?

După cum spuneam anterior, decorațiunile pornesc de la câțiva lei și pot ajunge chiar la sute de lei, pentru cei care și-au propus anul acesta să aibă cel mai frumos brad. Așadar, fundițele, steluțele sau chiar și țurțurii de gheață din plastic se pot cumpăra individual cu suma de aproximativ 4 lei. Acest lucru poate părea puțin, însă ai nevoie de mai multe bucăți, pentru ca bradul să fie complet decorat.

Dacă îți dorești, în schimb, să cumperi un set complet de globuri, trebuie să te pregătești din start cu o sumă mai mare de bani. Spre exemplu, la majoritatea magazinelor vei găsi setul de 50 de bucăți de globuri la suma de aproximativ 60 de lei. Există însă și seturi mai mici, de 24 de bucăți, pe care le poți achiziționa cu 30 de lei, jumătate din suma de mai sus. 

Beteala pare ceva mai scumpă, față de anii trecuți. Prețul acesteia depindă însă foarte mult de lungimea și de modelul ei, însă, în medie, o bucată de beteală ajunge în jur de 15 lei. Dacă îți dorești însă ceva mai spectaculos, va trebui să scoți din buzunar și până la 30 de lei. Și, nu în ultimul rând, instalația pentru brad va costa și ea în jur de 40-50 de lei, în funcție de lungimea pe care dorești să o aibă. Totuși, un brad mare poate avea nevoie chiar de două ghirlande luminoase. 

Citește și: Cât a plătit un bucureștean pentru o porție de varză călită, la Târgul de Crăciun: „Faci credit”

 

Prețul bradului de Crăciun

Prețurile brazilor variază și ele, tot în funcție de modelul ales sau de înălțime. Dacă îți dorești să optezi pentru un brad artificial, care să aibă în jur de 1.80 centimetri, atunci trebuie să pregătești o sumă cu puțin peste 200 de lei. Brazii care depășesc doi metri se pot cumpăra și ei cu o sumă de aproximativ 320 de lei.

Pentru cei care își dorescîănsă un brad natural, care să le facă casa mai frumoasă pe perioada sărbătorilor, situația poate sta puțin diferit. Un brad de 1,80 centimetri poate fi puțin mai ieftin decât cel artificial. Concret, suma se învârte în jurul sumei de 120 de lei, iar dacă îți dorești ceva mai înalt, în jur de 2 metri, atunci nu va trebui să scoți din buzunar mai mult de 260 de lei. Există însă și brazi naturali de Crăciun care ating suma de 300 de lei, care însă fac parte din categoria „premium”. 

Așadar, în urma unui calcul, dacă alegi cele mai ieftine variante din cele expuse mai sus, atunci bradul de Crăciun ar putea să te coste chiar și în jur de 250 de lei. Totuși, suma poate crește cât ai clipi, în funcție de ghirlandele, decorațiunile și pomul pentru care optezi.

Cum se sărbătorește Crăciunul în Filipine. Bella Santiago: „Mergeam singură la colindat” / EXCLUSIVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel