Cât a plătit un bucureștean pentru o porție de varză călită, la Târgul de Crăciun: „Faci credit”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com, captură video TikTok
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com, captură video TikTok

Cei care vor să vizite Târgul de Crăciun din Piața Constituției, dar și să deguste câteva preparate de sezon, trebuie să se pregătească cu o sumă mai mare de bani, față de anul trecut.

Târgul de Crăciun din Capitală, organizat în Piața Constituței, și-a deschis deja porțile pentru cei care vor să întâmpine Sărbătorile de Iarnă mai repede. Acesta s-a deschis de pe 20 noiembrie și poate fi vizitat până în a doua zi de Crăciun. Totuși, cine își dorește să aibă parte de distracție, dar și să guste de delicatesele de sezon pregătite de comercianți, trebuie să se pregătească să scoată din buzunare o sumă destul de mare de bani. 

Cel puțin, acest lucru a fost demonstrat de un bucureștean, care și-a fotografiat nota de plată pe rețelele de socializare. Așadar, dacă vrei să deguști renumiții șorici tradiționali, trebuie să plătești în jur de 40 de lei, o porție de varză călită cu ciolan ajunge și ea undeva la 60 de lei, iar dacă îți dorești o garnitură de cartofi prăjiți, ei bine, va trebui să scoți din buzunar nici mai mult, nici mai puțin, de 20 de lei. 

„Se plângea cineva că a fost în Ungaria și a plătit prea mult.”, a fost comentariul ironic făcut de bucureșteanul, care a avut de achitat în total suma de 140 de lei, pentru a se putea bucura de preparatele tradiționale preferate. 

 

 

@tesla_fly Fara 300 ron mai bine stai acasa ???? #targ #craciun #Bucuresti #christmas #market ♬ sunet original - TESLA_FLY

 

„Faci credit dacă mergi trei adulți și un copil.”

„Extrem de scump pentru un om de rând care vrea să-și ducă copilul acolo”

„Cu banii aceștia mergeam la un restaurant”, au fost doar câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

 

Comercianții recunosc scumpirile prețurilor

Nu doar vizitatorii au resimțit scumpirile, ci și comercianții, care recunosc faptul că au fost nevoiți să adauge câteva procente în plus produselor, anul acesta. De vină nu sunt ei, ci scumpirile din ultima vreme, se apără oamenii. 

„Am scumpit pentru că sunt foarte scumpe toate produsele pe care le folosim, cașcavalul s-a dublat, smântâna s-a dublat, toate produsele ce trebuie pentru un langoș s-au dublat.”, a declarat un comerciant, potrivit digi24.ro

„Te gândești dacă poți să acoperi costurile, dar sunt mulți clienți care ne cunosc și care ne caută aici, am considerat să zic așa de bun simț, cred că ăsta este cuvântul, să păstrăm prețurile pe care le avem.”, a completat alt comerciant.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este deschis până pe 26 Decembrie

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12.00-23.00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul 10.00-23.00. Intrarea este liberă.

"Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata. Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaş pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor", anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Târgul are mai multe zone tematice

- Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni: de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit, informează Primăria Capitalei.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel