Carmen Brumă desființează o dietă celebră: „Încetinește ritmul metabolismului”. Multe românce au urmat acest regim

Data actualizării: | Data publicării:

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor de fitness, demontează o dietă celebră. 

Carmen Brumă afirmă că Dieta Rina, un tip de regim extrem de popular în România, ar putea avea efecte nedorite asupra sănătății și a siluetei. 

„Este o dietă care se încadrează în rândul celor disociate pentru că există periodic diete care sunt la modă. Sunt multe, dar pot fi încadrate în vreo 3-4 grupe mari: avem grupa proteicelor, grupa disociatelor și îți mai povestesc. Deocamdată hai să rămânem la Rina care face parte din dietele disociate care au, după părerea mea, niște dezavantaje clare. Și anume, faptul că au un aport caloric foarte mic, mănânci foarte puțin, ajungi să încetinești foarte tare metabolismul pentru că organismul percepe toată situația asta de puține calorii ca fiind o situație de război și atunci ține foarte tare de resurse și nu dă drumul la nimic și încetinește ritmul metabolismului. După o astfel de dietă ajungi să constați că dacă mănânci aproape normal, sau un pic mai mult decât înainte, pui la loc kilogramele pe care le-ai dat jos și în plus față de astea”, a explicat Carmen Brumă, în emisiunea Fresh by Unica. 


„Un alt dezavantaj ar fi lipsa diversității. Pentru că în dieta Rina mănânci mai multe zile la rând același tip de aliment, iar asta nu are deloc de-a face cu alimentația sănătoasă. Una dintre caracteristicile unei alimentații sănătoase este diversitatea. (...) Nu ai cum să îți iei nutrienții, vitaminele și mineralele de care ai nevoie mâncând același aliment sau aceeași grupă de alimente în fiecare zi, sau mai multe zile la rând. Mie nu mi se pare o dietă sănătoasă, de ținut în nciun caz pe termen lung dacă ai multe kilograme”, a precizat trainerul pentru sursa citată. 

 

Ce presupune dieta Rina

Dieta Rina cuprinde o zi pentru proteine, o zi pentru legume, o zi pentru pentru carbohidrați și o zi pentru fructe. Există chiar și o zi pentru apă, pentru cei mai ambițioși dintre adepți. După cum spune și numele, ziua apei necesită să nu consumi absolut nimic în afară de apă. Totuși, e bine de știut că această zi nu este obligatorie, dar este recomandată de creatorii dietei.

Dieta Rina presupune să consumi aceeași grupă de alimente o zi întreagă, însă dimineața poți consuma fructe, indiferent de zi. În plus, e indicat să bei multă apă și ceaiuri neîndulcite și poți consuma și câte o cafea neîndulcită pe zi.

Este bine să bei dimineața, pe stomacul gol, un pahar de apă cu lămâie și cu o linguriță de miere. După 30 de minute, iei micul dejun, potrivit Smartliving. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel