Care sunt cele mai sănătoase legume și fructe de sezon. Nutriționistul Călugăru Alexandru explică/ EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Nutriționistul Alexandru Călugăru a explicat, în exclusivitate pentru SPECTACOLA,  care sunt cele mai sănătoase legume și fructe din acest sezon.

Alexandru Călugăru, nutriționist și antrenor de fitness, explică care sunt cele mai sănătoase legume și fructe din sezonul estival.

"Vara este o perioada extraordinara pentru fructele și legumele din Romania, în luna August exista deja o mulțime de fructe și legume care sunt coapte și gata de cules, așadar ai o grămadă de opțiuni atunci când vrei să consumi fructe și legume de sezon, mai ales în luna August.


Cele mai des întâlnite legume ale verii, care sunt cele mai gustoase și sănătoase sunt: vinetele, gogoșari, ardeiul, ardeiul iute, porumbul, ridichiile, morcovii, țelină, postarnacul.

Putem folosi foarte ușor în salatele de vara ridichiile, porumbul și morcovii cultivați în Romania de către agricultorii români sau chiar din propria grădină, acestea au un gust deosebit de bun în aceasta perioada și se găsesc din plin.

Tot în aceasta perioada a verii găsim în gradina și foarte multe ierburi aromate cum ar fi menta, salvie, busuioc, rozmarin, cimbru, pătrunjel, oregano și maghiran.

Așa că, daca vrei să consumi o limonada cu un gust autentic de vara neapărat trebuie să folosești menta proaspătă de August în compoziția ei, la fel și daca vrei să consumi pătrunjel, să nu uitam că acesta poate fi foarte ușor adăugat și da un gust extrem de bun tuturor mâncărurilor pe baza de pui, gașca, miel, orez, cartofi sau peste și nu, numai.


Ceapa, usturoiul, cartofii sunt legume care încă sunt în sezon chiar și în luna August a anului, deoarece acestea sunt legume “durabile”, care își păstrează proprietățile pe perioade mai lungi de timp în comparație cu alte legume.

Spre sfârșitul lunii putem beneficia și de nutrienții pe care ni oferă varza, feniculul, prazul și conopida, legume de care putem “profita” chiar și în timpul iernii daca sunt bine depozitate.




Pe lista ta mai poți adaugă și: afine, piersici, coacăze, prune, zmeura, pere, mere și gutui cât și dovlecei, castraveți, marar, leuștean, gulie și sfecla.


Acum că ai o lista completa cu fructele și legumele de sezon spor la cumpărături și gătit și încearcă să cumperi cât mai multe produse Romanești, daca nu ai posibilitatea să le cumperi din piață sau direct de la țărani, sau nu le ai deja în gradina ta.

 

 

Călugăru Alexandru, Personal Trainer si Instructor de Fitness

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel