Care este salariul lui Carmen Tănase: „Asta după multă vreme în care am avut 300 de euro”. Cât câștigă un actor tânăr în România

Data publicării:
Carmen Tănase/ captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'
Descriere foto: Carmen Tănase/ captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Carmen Tănase a vorbit despre câștigurile pe care le au actorii din România.

Actoria a fost una dintre cele mai controversate meserii din toate timpurile, întrucât multe voci susțineau și susțin în continuare faptul că nu poți să trăiești bine cu câștigurile din domeniu. La fel de multe sunt și părerile care susțin că se poate câștiga foarte bine, dacă ai puțin noroc, dar și dacă muncești foarte mult. Astfel, Carmen Tănase, extrem de asumată și transparentă, a vorbit despre câștigurile unui actor tânăr, cât și despre salariul unui artist consacrat, așa cum este ea. Cât câștigă celebra actriță după ani de carieră afli de mai jos. 

„Nu știu exact, dar ceva 3000 de lei (n.r. câștigă un actor debutant). Îți spun cât am eu, actor categoria 1A, la teatru de stat, unde sunt angajată. 7200 de lei, cam așa. Asta după multă vreme în care am avut 300 de euro, mulți ani. Nu aveai cum, era imposibil să trăiești doar din aia. Nu salariul m-a împins către televiziune.

M-a împins dorința de a face, de a vedea, mă gândeam „eu de ce nu sunt acolo?” Nu mă gândesc în general la asta, eu nu am făcut profesia asta pentru bani, asta se știe, nu o faci pentru bani, pentru că s-ar putea să-i ai, dar mai probabil e să nu-i ai și toată viața să alergi după ei, pentru că e la noroc. Sunt foarte muți talentați care nu au noroc. Vorbeam cu Marius Manole  într-o zi câți cu talent sunt pe care nu-i cunoaște nimeni, nu e drept, dar așa e viața.”, a declarat Carmen Tănase, în cadrul podcastului moderat de Bursucu. 

Citește și: Carmen Tănase, radicală împotriva operațiilor estetice: „Am văzut artiste pe care nu le-am recunoscut și am avut șoc”

Mai dă casting după atâția ani de carieră?

Un alt subiect amplu dezbătut este și modul în care se desfășoară castingurile la anumite filme, seriale românești. Astfel, oamenii au fost extrem de curioși de-a lungul timpului să afle dacă un actor consacrat, așa cum este Carmen Tănase, mai este nevoit să treacă anumite probe, înainte să intre în pielea unui personaj. Astfel, chiar dacă mărturisește că mai sunt și excepții, actrița spune că inclusiv pentru serialul „Clanul”, de pe Pro TV, a fost nevoită să dea un casting.

„Da, desigur (n.r. că dă castinguri) și la „Clanul” am dat. Îmi și place acum, înainte nu le puteam suporta, pentru că era o miză, acum nu mai am, mă duc la casting relaxată. E normal să dai casting, pentru că la film, serial, trebuie să te potrivești, nu e vorba de talent aici. Noi ne cunoaștem și știm care ce talent are, trebuie să te potrivești cu partenerul, cu situația și să fii într-un context, dar uneori nu ești, dar nu pentru că ești netalentat.”, a declarat Carmen Tănase în cadrul podcastului realizat de Bursucu.

VEZI și: Dieta cu ajutorul căreia Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Nu trebuie să cântărești, să ții ore, e foarte comodă”

Proiectele pentru care nu a dat casting

Cu toate acestea, au existat și câteva proiecte pentru care actrița spune că nu a mai fost nevoită să dea niciun fel de probă. Este vorba despre unele dintre cele mai adorate telenovele românești ale vremurilor trecute, când actrița spune că a fost nevoită să ia un singur casting, după care proiectele au curs firesc.

„Da (n.r a fost sunată direct pentru a primi roluri) în afară de „Lacrimi se iubire” unde am dat casting, pentru a intra în serial, apoi nu am mai dat niciun casting. Diferența dintre cele două este că la teatru nu poți să mai tragi o dublă, e mai greu, după părerea mea. Eu joc la fel, așa cum am învățat de la Olga. Eu am învățat să joc doar într-un fel, la teatru ai publicul în față și aia e.”, a continuat actrița. 

Citește și: Reacțiile actorilor din „Clanul” după finalul serialului. Denis Hanganu: „Îmi e foarte greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima ce simt”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel