Care este momentul potrivit al zilei pentru a mânca un măr. Ce beneficii aduce acest fruct organismului tău

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jony Ariadi
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jony Ariadi

Un măr pe zi ține doctorul departe, nu-i așa? Merele conțin într-adevăr o mulțime de nutrienți, dar cât de benefice sunt pentru sănătatea ta poate depinde de momentul în care le mănânci. 

Potrivit publicației Eat This, Not That, fraza datează de la sfârșitul anilor 1800, iar sfatul era: "Mănâncă un măr la culcare și îl vei împiedica pe doctor să-și câștige pâinea". După cum se pare, recomandarea era să mănânci în mod specific un măr zilnic la culcare.


Merele sunt pline de nutrienți. De exemplu, 1 măr mediu are fibre, calciu, magneziu, potasiu, vitamina C, vitamina B6, vitamina A, vitamina E, acid folic, caroten și vitamina K. Zahărul natural din măr - fructoza - vă va da un mic impuls de energie fără a vă face să vă simțiți agitat, potrivit International Food Information Council Foundation. Ținând cont de acest lucru, există dezavantaje legate de consumul de mere noaptea?


Ar trebui să mănânci un măr noaptea?


Merele sunt o sursă fantastică de nutrienți și fibre și pot fi o parte semnificativă a dietei tale zilnice. Cu toate acestea, unii spun că ar trebui să evitați acest fruct seara, deoarece vă poate perturba somnul, potrivit The Sun. Cel mai bun moment pentru a mânca un măr este dimineața, deoarece te poate ajuta cu digestia pe tot parcursul zilei. Pectina din mere ajută ca ficatul tău să creeze bilă, permițându-ți să digeri alimentele mai eficient. The Sun recomandă să mănânci un măr la prima oră dimineața, înainte de micul dejun, din acest motiv.


Cu toate acestea, informația din The Sun nu este susținută de niciun studiu științific. Dacă nu întâmpini probleme digestive dacă mănânci un măr seara, n-ai decât să faci asta. Potrivit University of Illinois Extension, merele conțin fibre insolubile și solubile. Acest lucru le face să fie o gustare de seară excelentă, deoarece ajută la împingerea mai rapidă a alimentelor prin sistemul digestiv. Bineînțeles, asigurați-vă că mâncați coaja, astfel încât să primiți toate fibrele și nutrienții. 


Școala Medicală Harvard recomandă să nu mâncați o masă mare cu 2-3 ore înainte de culcare. Mâncatul unei gustări mici și nutritive, cum ar fi un măr cu o felie de brânză, vă poate ține sătul până la micul dejun. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience