Care este cea mai bună dietă pentru prevenirea bolilor cronice. La ce trebuie să renunți pentru a-ți proteja sănătatea organismului

Data publicării:
Fructe, foto Unsplash/ autor: Jannis Brandt
Descriere foto: Fructe, foto Unsplash/ autor: Jannis Brandt

Uneori, este greu să nu salivăm când ne gândim la mâncarea preferată. Cu toate bucătăriile delicioase din lume, de care ne putem bucura tot timpul anului, ideea că mâncarea este o componentă cheie a sănătății noastre generale este adesea trecută cu vederea. 

Cu o dietă corectă, ați putea preveni apariția a unei serii de diverse boli cronice. 


Există o legătură importantă între alimentație și bolile cronice. "Dintre cele zece cauze principale de deces din Statele Unite, cel puțin șapte, inclusiv primele patru, sunt direct legate de alegerile alimentare", a declarat pentru Healio, Michelle McMacken, profesor asistent de medicină la New York University School of Medicine. Printre afecțiunile la care se referă McMacken se numără bolile de inimă, cancerul, bolile pulmonare, bolile cerebrovasculare, boala Alzheimer, diabetul și bolile renale.


Cu toate acestea, este mult prea ușor să faci alegeri alimentare greșite. Cu atât de multe evenimente în fiecare zi, poate fi greu să vă păstrați un regim alimentar sănătos. 


Medical News Today subliniază faptul că pofta de alimente dulci și grase tinde să crească brusc în perioadele de stres. Înainte de a ceda și de a profita de o ofertă de două croissante la preț de unul, gândiți-vă la viitorul dumneavoastră. 


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că o dietă constantă de fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi poate fi foarte eficientă în prevenirea, întârzierea și gestionarea bolilor cronice. Dacă sunteți supraponderal, de exemplu, pierderea a doar 5-7% din greutatea corporală prin intermediul dietei dumneavoastră poate ajuta la prevenirea sau întârzierea diabetului de tip 2.


Centrul Național pentru Informații Biotehnologice afirmă că, pentru a găsi cea mai bună dietă pentru o anumită boală cronică, este esențial să efectuați și să comparați cercetările dietetice pentru a găsi una care ajută la prevenirea afecțiunilor pe care sunteți cel mai expus riscului de a le dezvolta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel