Caramelul, unul dintre cele mai iubite deserturi. Dr. Bilic: „Aduce multi-senzorialitate”

Data publicării:
foto Angele J / Pexels
Descriere foto: foto Angele J / Pexels

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre caramel și despre beneficiile pe care le aduce acesta.

„Cercetătorii au decis: e normal să iubim caramelul!

Potrivit volumului Ruby Encyclopedia a lui Barry Callebaut, care prezintă combinații nelimitate de arome, texturi și culori, consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și vor senzații alimentare interesante și variate. Caramelul pare că satisface aceste nevoi, este un ingredient/o aromă folosită în 8% dintre noile produse de cofetărie, în 10% din cele pentru nutriția sportivă și în 9% din noile rețete de deserturi și înghețată. 

Noul raport dezvăluie că 71% dintre consumatorii din Europa de Vest doresc să încerce dulciuri noi și interesante, iar 46% dintre consumatorii Millennials sunt de acord că produsele de cofetărie sau bomboanele de ciocolată care au mai multe culori și sunt atractive vizual, au și calitate premium.

De ce caramel?

Pentru că înseamnă răsfăț și satisface pofta de dulce a tuturor. În plus aduce multi-senzorialitate, de la texturi moi, lipicioase și crocante, la diferite nuanțe de auriu, caramelul are multe de oferit. 70% dintre Millennials la nivel mondial iubesc produsele care amestecă arome precum dulcele cu săratul, deci caramel! 

De la praline umplute cu cremă, până la rețete de biscuiți și chiar băuturi, caramelul își găsește întotdeauna locul, scriu autorii raportului. De asemenea consumatorilor le place să-l folosească în propriile creații, prepararea de alimente și băuturi acasă fiind o tendință în creștere. Există o gamă largă de ingrediente care se potrivesc bine cu caramelul, inclusiv nuci, ciocolată și cacao.

Caramelul produce o stare de bine, este o aromă care leagă mai multe generații, un fel de confort prin nostalgie. Este perfect pentru familia/prietenii care se adună la momente deosebite. Este căutat și de cei care vor să se relaxeze. În vremuri de incertitudine consumatorii doresc să fie liniștiți și, prin urmare, caută gusturi cu care sunt familiarizați. Caramelul este o aromă testată în timp, care aduce un sentiment de siguranță. Această aromă există de ani de zile și așa va rămâne, sunt de acord experții”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

 

Citește și: Mihaela Bilic, rețeta de Ciocolata caldă care nu îngrașă: „Plăcere diluată, nevinovată și garantată”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel