Canicula, efecte negative asupra părului. Trucurile hairstyliștilor: Nu neglijați hidratarea

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Yoann Boyer
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Yoann Boyer

Natalia Cantir, hairstylist, vine cu o serie de sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul cald. 

Hairstylistul Natalia Catir atrage atenția asupra efectelor nocive pe care canicula le poate avea asupra părului. 


„Efectele negative ale caniculei se resimt din ce în ce mai agresiv!
Nu neglijați hidratarea (nu poate fi în exces în acesta perioada și nici în alte anatompuri ale anului, dar cu atât mai mult acum). 
Timpii în care părul se hidratează și cantitatea de produse hidratante s-a dublat, iar în TOAMNA se va resimți și mai agresiv pe păr dacă am neglijat hidratarea.
Pe lângă rutină noastră de îngrijire, putem aplică uleiuri în par cu câteva ore înainte de spălare, această va ajută mult că părul să se hidrateze mai bine și să traverseze această perioada mai ușor.
Dacă nivelul apei din par scade sub 4%, începe procesul de despicare a vârfurilor, de îndreptarea buclelor (în special zona de calotă care e foarte expusă).
Odată ce vârfurile au cedat și s-au despicat, această zona nu se mai poate hidrata și dacă amânăm tunsul, această porțiune de par ne afectează zonele sănătoase din lungime dar afectează și rezistența buclei.
O vara frumoasă și un păr sănătos, va doresc tuturor!”, a transmis hairstylistul, pe rețelele de socializare. 

Cât de des ar trebui să te tunzi. Hairstylistul vedetelor demontează mai multe mituri legate de îngrijirea părului

 

Cele mai GRAVE greșeli în îngrijirea părului. Hairstylist: Duc la degradarea și căderea părului

 

Elisa Lungu, hairstylist, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre pașii pe care trebuie să-i facem pentru o îngrijire corectă a părului, dar și despre tendințele care se poartă anul acesta.

Toate femeile își doresc să aibă un păr cât mai frumos și strălucitor, însă, pentru asta, trebuie respectată o rutină de îngrijire. Există câțiva pași simpli, spun hairstyliștii, care te vor ajuta să obții rezultatele dorite, în timp.

"Pașii corecți de îngrijire a părului sunt în felul următor: pieptănarea, de la vârf, la rădăcini și aplicarea produsului de prespălare, fie că vorbim despre ulei sau alte soluții. Apoi, urmează spălarea propriu-zisă cu apă călduță, nicidecum fierbinte, și șamponarea de două ori obligatoriu, cu un produs destinat părului tău. Aplicăm mai apoi balsamul pe lungimea vârfurilor, pentru câteva minute. Urmează uscarea, iar cel mai important tips al unei uscări corecte este să tamponezi părul, nu să-l masezi cu prosopul, deoarece așa se va degrada mai puțin și nu se va rupe. Feonarea părului se va face cu uscătorul, dar atenție: nu cu aer fierbinte, pentru că îl va lasă fără luciu și vitalitate.", a declarat Elisa Lungu, hairstylist, pentru Spectacola.

Cum obținem un scalp sănătos?

"Eu merg pe premisa: un stil de viață sănătos, un scalp sănătos . De ce zic asta? Pentru că majoritatea doamnelor, dar și domnilor se plâng de tot mai mult sebum la nivelul scalpului, dar și dermatită seboreică (cojițe), alteori chiar și mătreața. Acestea se produc, în mare parte, din cauza alimentației și neglijenței cu care este tratat. Așadar, spălarea de două ori pe săptămâna este mai mult decât perfect. Totul pleacă din interiorul organismului.", a mai spus aceasta.

Cu ce culori ne vopsim părul anul acesta?

Elisa Lungu a dezvăluit și tendințele care se poartă anul acesta, în materie de vopsea de păr.

"Chiar dacă în fiecare an se desemnează "Culoarea anului", tendințele sunt aceleași: griuri, blonduri deschise, culori pastelate, cum ar fi: roz, piersică etc. Încă se mai poartă balayage-ul și tehnicile de șuvițare, dar preferatele clientelor rămân culorile reci închise și nuanțele de șaten. La coafuri pot spune că moda anilor 20 încă rămâne printre noi. Aici avem coafurile cu valuri clasice și retro, iar printre ele au rămas și coafurile texturate, dar și cele lejere.

Eu recomand fetelor să se vopsească cu o culoare care li se așează lor bine și nu cu ceva ce este în trend neapărat. Într-adevăr, un păr vopsit adecvat, uniform și viu colorat arată cel mai bine, dar și un păr brunet, sănătos și vopsit uniform întoarce capul. Încă sunt de părere că fetele de 15 – 16 ani nu ar trebui să se vopsească, pentru că părul are culoarea lui naturală frumoasă și firul sănătos.", a adăugat Elisa.

 

Citește mai multe aici. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel