Cancer galopant în Familia Regală. Regele care a murit în urma unui cancer rapid la colon

Data publicării:
Fotografie de la Matthias Zomer: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/varstnic-varstnica-in-varsta-varstnici-339620/
Descriere foto: Fotografie de la Matthias Zomer: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/varstnic-varstnica-in-varsta-varstnici-339620/

În această perioadă, au venit numai vești triste de la Familia Regală.

Prințul Charles are cancer. Prințesa Kate are cancer. Niciunul nu a dezvăluit ce tip de cancer are. Dar știați că și Ferdinand I al României a avut cancer? Din fericire, astăzi cancerul nu mai este o boală mortală.

 

În ultimele decenii, cercetările și progresele în medicină au dus la îmbunătățirea diagnosticului precoce, dezvoltarea unor tratamente mai eficiente și personalizate și îmbunătățirea îngrijirilor paliative. Acestea au contribuit semnificativ la creșterea ratei de supraviețuire și la transformarea cancerului într-o boală pe care mulți o pot învinge sau cu care pot trăi mult timp.

 

Din păcate, pe vremuri, lucrurile erau mai rele privind cancerul

 

Regele Ferdinand I al României a murit la Sinaia, la 20 iulie 1927, în urma unui cancer galopant la colon. Avea doar 61 de ani. A fost înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Cancerul de colon este un tip de cancer al cărui punct de plecare este la nivelul colonului, un segment important al tractului digestiv. Deseori este folosit termenul de cancer colorectal, care include cancerul colonului și al rectului. Cancerul colorectal reprezintă o serioasă problemă de sănătate publică, fiind cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în România și o cauză importantă de mortalitate, din cauza diagnosticării tardive, conform Sanador.

 

Simptomele cancerului de colon

 

Simptomele cancerului de colon pot varia în funcție de stadiul și localizarea tumorii. În stadiile incipiente, cancerul de colon poate fi asimptomatic. Cu toate acestea, pe măsură ce boala progresează, unele simptome pot deveni evidente. Este important să rețineți că simptomele enumerate mai jos pot fi cauzate și de alte afecțiuni, dar este întotdeauna important să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic adecvat. Iată câteva dintre simptomele comune ale cancerului de colon:

Schimbări în tranzitul intestinal:

 

Diaree sau constipație persistente

 

Schimbări în consistența scaunelor

 

Stări de constipație care alternează cu diareea

 

Sângerare rectală sau sângerare în materiile fecale:

 

Sânge roșu sau închis în scaun

 

Sânge în toaletă sau pe hârtia igienică după defecație

 

Sângerare ocultă (nedetectabilă vizual), dar detectabilă prin teste speciale

 

Durere abdominală sau disconfort:

 

Durere abdominală persistentă sau crampe

Disconfort abdominal generalizat sau senzație de plenitudine

Senzația de golire incompletă a intestinului după defecație

Slăbiciune, oboseală persistentă sau scădere în greutate inexplicabilă

Anemie (scăderea nivelului de hemoglobină în sânge), care poate duce la simptome precum oboseală, paloare sau amețeli.

Balonare sau senzație de balonare excesivă, care nu dispare după defecație sau flatulență.

Nu ignorați aceste simptome, mai ales dacă persistă sau devin mai severe în timp. Dacă aveți motive să bănuiți că aveți un cancer de colon sau sunteți îngrijorat de sănătatea dumneavoastră, este vital să consultați un medic cât mai curând posibil pentru evaluare și diagnosticare. Screening-ul regulat pentru cancerul de colon este, de asemenea, important pentru detectarea precoce a bolii, deoarece poate îmbunătăți șansele de tratament și supraviețuire.

 

VEZI ȘI: Medicul Beuran: E unul dintre cele mai comune alimente cancerigene! Nu este fast-food! E ceva ce pare chiar sănătos:

https://www.spectacola.ro/medicul-beuran-e-unul-dintre-cele-mai-comune-alimente-cancerigene-nu-este-fast-food-e-ceva-ce-pare-chiar-sanatos_37948.html

 

VEZI ȘI: Prof. Dr. Irinel Popescu: Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer. Declarația a fost făcută după ce s-a aflat că prințesa Kate are cancer:

https://www.spectacola.ro/prof-dr-irinel-popescu-cine-are-asa-ceva-in-mod-cert-va-dezvolta-un-cancer-declaratia-a-fost-facuta-de-ce-s-a-aflat-ca-printesa-kate-are-cancer_37859.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel