Prof. Dr. Irinel Popescu: Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer. Declarația a fost făcută după ce s-a aflat că prințesa Kate are cancer

Data actualizării: | Data publicării:
prof. dr. Irinel Popescu
Descriere foto: prof. dr. Irinel Popescu

„Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer”, a zis Prof. Dr. Irinel Popescu.

Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, a spus că descoperirea cancerului a reprezentat „un şoc enorm”. În acest context, Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit despre cancer.

Prof. Dr. Irinel Popescu se referă la faptul că sunt boli benigne care se pot transforma în cancer. 

 

„Aici aș putea să menționez polipozele familiale. Cine are o polipoză familială, în mod cert, la un anumit moment, va dezvolta un cancer. Sancțiunea cea mai cunoscută în aceste cazuri este extirparea organului respectiv”, a zis Prof. Dr. Irinel Popescu la Antena 3 CNN, în emisiunea Mihaelei Bîrzilă - News Magazine.

Polipoza adenomatoasă familială (PAF) constituie cel mai frecvent sindrom de polipoză adenomatoasă. Are o transmitere autozomal dominantă și se caracterizează prin apariția precoce a sute sau chiar mii de polipi adenomatoși diseminați în întreg colonul și rectul. În absența tratamentului PAF evoluează invariabil spre cancer colonic până la vârstă de 35-40 ani. În plus, există un risc crescut și pentru alte tumori maligne.

Incidența PAF este constantă în întreaga lume și variază de la 1:6000 la 1:12000 nașteri, ambele sexe fiind implicate în mod egal.

 

VEZI ȘI: Dacă până și prințesa Kate are cancer, cum ne putem noi, oamenii simpli, să ne apărăm? Răspunsul marelui profesor Irinel Popescu:

https://www.spectacola.ro/daca-pana-si-printesa-kate-are-cancer-cum-ne-putem-noi-oamenii-simpli-sa-ne-aparam-raspunsul-marelui-profesor-irinel-popescu_37838.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel