Medicul Beuran: E unul dintre cele mai comune alimente cancerigene! Nu este fast-food! E ceva ce pare chiar sănătos

Data publicării:
Pexels.com
Descriere foto: Pexels.com

Medicul Mircea Beuran a spus într-o emisiune televizată de ce ar trebui să verificăm organele unde părinții sau bunicii noștri au avut cancer. 

Mircea Beuran este un chirurg român la Spitalul de Urgență Floreasca din București, iar în prezent este Și chirurg în Grupul Spitalicesc Sanador. Acesta a avut o conversație telefonică cu Victor Ciutacu în emisiunea „Punctul Culminant”, unde a vorbit despre pericolul unor alimente de a facilita apariția cancerului, dar și despre motivul pentru care mai multe persoane ar trebui să meargă la screening pentru a-și face verificări.

 

„Am o observație vizavi de grătar. Grătarului, dacă este folosit prin înțeparea cărnii, i se scurge conținutul și se produce o arsură a cărnii. Acea arsură este cancerigenă. Multor persoane le place a mânca consistența aceasta arsă, dar nu este bună, cum nu este bun nici uleiul refolosit de multe ori, dar cum nici nu este foarte sănătos să mănânci un volum de carne zilnic ca stare de consum, pentru a-ți reface partea energetică. Echilibrul dintre proteinele și legumele de care ai nevoie, fructele care aduc săruri minerale, vitamine - melanjul acesta în tubul digestiv trebuie să fie permanent.”, a spus Mircea Beuran, în emisiunea Punctul Culminant, la România TV.

 

 

Așadar, specialistul a mai punctat faptul că persoanele care au avut bunici sau părinți cu cancer ar trebui să facă verificări pentru că acesta este ereditar. Mai mult, spusele medicului se bazează pe discuțiile pe care le-a avut cu proprii pacienți.

„Prin dialogul meu cu bolnavii, pentru că există o curiozitate vizavi de bolnavii care vin cu tumori de la esofag până la canalul anal, un procent important să știți că vin din familii de canceroși. Adică părinți sau bunici care au avut, deci are un impact ereditar. Aș recomanda ca aceste familii care-și știu trecutul familiilor să-și facă screening pentru anumite tipuri de boli pentru că există metode de control.”, a mai precizat medicul, pentru sursa menționată.

 

VEZI ȘI: Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine:

https://www.spectacola.ro/christian-sabbagh-a-izbucnit-ce-rost-mai-are-sa-lucrez-mai-bine-devin-somer-am-vandut-tot-ce-aveam-de-vandut-la-pret-de-chilipir-numai-sa-mi-fac-copilul-bine_37843.html

 

 

VEZI ȘI: Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”:

https://www.spectacola.ro/reteta-cu-care-cristina-siscanu-l-a-impresionat-pe-madalin-ionescu-mama-cat-de-bun-e-nu-pot-sa-cred-asa-ceva_37854.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel