Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri. Declarațiile care au șocat medicii: „Sunt o supercarne”

Data publicării:

Mihaela Bilic a adus câteva argumente în plus pentru care susține ideea conform căreia mezelurile sunt sănătoase.

Mihaela Bilic a făcut în urmă cu ceva timp o postare pe rețelele de socializare în care încuraja consumul de mezeluri, unul dintre alimentele interzise de foarte mulți specialiști în domeniul nutriției și sănătății. Pusă la zid de extrem de mulți internauți, printre care și doctori, celebrul nutriționist a venit în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde și-a justificat declarațiile făcute anterior, aducând un șir de argumente pe măsură. 

„De ce sunt mezelurile o supercarne? Probabil că toată lumea a văzut în străinătate cum se fac bucățile alea de jamon, acolo, când îl vezi după ce a fost uscat, afumat, el este mic ca și volum, pentru că a pierdut o parte de apă, apa ajută la dezvoltarea bacteriilor și atunci când vrei să ții mai mult, scoți apa din ele, dai sare și condiment și așa volumul scade. 

Mezelurile concentrează proteina din carne. Rețeta de parizer și crenvuști este una veche, cu tradiție. Am fost în Italia și am pus pe Instagram o poză cu chiflă cu niște parizer de la ei, mi se pare o masă perfectă, mi-a bucurat sufletul, nu doar corpul.”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Ingredientul secret al bucătarilor, pentru niște preparate delicioase. Poate fi adăugat aproape în orice fel de mâncare: „Devine totul mult mai cremos”

Câte grame de mezeluri este recomandat să consumi

Chiar dacă susține că ele nu ne fac rău și încurajează consumul, Mihaela Bilic spune totuși că există o cantitate de mezeluri pe care ar trebui să o punem săptămânal în farfurie, pentru a menține un echilibru alimentar. 

„Mezelurile sunt un concentrat din carne, pentru simplul fapt că au un gust mai puternic, grăsimi și proteine mai multe și atunci și porția corectă, când mâncăm salam, mezeluri, tăiem feliuțele subțiri pentru că au gust intens, iar porția corectă e 40-50 de grame. E foarte important de înțeles. Eu cumpăr salamul la țiplă deja feliat și știu că toată țipla are 100 de grame și sunt mai mult de 20 de felii. Când e de bună calitate respectivul produs, iar asta citim din ingredientele de pe etichetă, trebuie să știm două lucruri: mezelurile nu se mănâncă la fel de des ca și carnea și porția de mezeluri este o treime din porția de carne.”, mai spune medicul nutriționist.

VEZI și: Chef Joseph Hadad, rețetă de tortilla cu vită. Cum obții un preparat delicios, în doar câteva minute

Mihaela Bilic, mesaj pentru vegetarieni

Printre persoanele care au pus-o la zid pe Mihaela Bilic se numără și vegetarienii, a dezvăluit aceasta. Astfel, medicul nutriționist a identificat câteva alimente vegetale, care, în concepția sa, pot fi mult mai periculoase decât mezelurile, atât de blamate și de criticate de toate persoanele. 

„Mâncăm 150 de grame de mezeluri pe săptămână și 500 de grame de carne. Parizerul are foarte multă apă, putem consuma și 100 de grame. Noi toți avem impresia că suntem specialiști, avem educație nutrițională, dar pierdem din vedere lucrurile grave. Lumea spune „nu mai mâncați carne roșie că are nitriți”, dar ce nu știu cei care sunt anti, e că țelina, rădăcinoasele, mazărea și mai ales soia, asta e cea mai mare mâncătoare de azot, ea ca să facă proteină, îi trebuie acest azot. Ajungem la paradoxul în care aceste produse vegetariene afectează și poluează mai mult mediul decât carnea.”, a mai spus ea.

Citește și: Adevărul despre sucurile care nu conțin zahăr. Sunt sau nu bune pentru dietă. Concluziile ultimelor studii



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel