Bronzul artificial, total dăunător. Simionescu: Expunerea la surse artificiale de ultraviolete este total contraindicată

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Bronzul artificial nu este recomandat, chiar dacă multe doamne și domnișoare aleg această metodă de pigmentare a pielii. 

Bronzul artificial este dăunător pentru organism. Medicul dermatolog Olga Simionescu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical la ce șocuri este supusă pielea în momentul în care apelăm la bronzul artificial.

”Expunerea la surse artificiale de ultraviolete este total contraindicată. Sunt țări ale lumii în care există așa numitele black box, cutii de avertizare, cum sunt și avertizările de pe pachetele de țigări. OMS a definit solarele ca agenți carcino genetici umani provocatori de cancer. Mai bine o domnișoară s-ar bronza la soarele natural decât la solar. Mai mult decât atât solarul are ultraviolet amestecate și atunci efectul dăunător este și mai mare”, a declarat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, medicul dermatolog Olga Simionescu.

Solarul este de evitat

Medicii specialiști recomandă evitarea saloanelor de bronzare deoarece radiaţiile UV sunt extrem de puternice. Această radiaţie UV poate fi de 10 până la 15 ori mai puternică decât soarele de la miezul zilei. Oamenii care frecventează saloanele de bronzat pot ajunge să fie expuşi la o doză de 1.2 - 4.7 ori mai mare decât cea rezultată din expunerea normală la soare într-un an. Iar asta se adaugă la orice altă expunere la soare obişnuită. Mersul regulat la solar creşte riscul de melanom cu 59%.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel