Boala Lyme: primul vaccin a intrat în teste. Carmen Dorobăț: Sperăm să vină cât mai repede. Boala determină sechele, complicații

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Boala Lyme ar putea avea în curând primul tratament. Primul vaccin pentru boala Lyme a intrat în teste. Ce spune medicul Carmen Dorobăț despre asta.

Boala Lyme face din ce în ce mai multe victime, iar mulți oameni află mult prea târziu, când simptomele și efectele bolii sunt deja grave.

Primul vaccin împotriva bolii Lyme este în curs de testare în Suedia. Un vaccin împotriva bolii Lyme este testat acum în Suedia, pentru prima dată în istorie. Un nou vaccin va fi probabil pe piață în câțiva ani, spune Johan Sanmartin Berglund, profesor de tehnologie aplicată în domeniul sănătății la Institutul de Tehnologie Blekinge.

Nu toate căpușele sunt purtătoare ale bolii Lyme, dar aproximativ 20% dintre ele sunt. Peste 15.000 de persoane sunt incluse în studiul condus de Blekinge University of Technology. Studiul privind vaccinul este în desfășurare de mai bine de un an și a sosit momentul ca persoanele testate să primească a treia doză de vaccin.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel