Boala de care suferă chef Florin Dumitrescu. A primit diagnosticul dur încă din copilărie: „Ai senzația că poți să o duci la nesfârșit”

Data publicării:
Sursa foto: Florin Dumitrescu, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Florin Dumitrescu, Instagram

Florin Dumitrescu a dezvăluit diagnosticul pe care l-a primit încă de la vârsta de 16 ani. 

Florin Dumitrescu a vorbit despre diagnosticul dur pe care l-a primit încă din adolescență. Chiar dacă era pasionat de mic de bucătărie și își petrecea ore în șir acolo, celebrul bucătar chef spune că nu și consuma preparatele pe care le gătea, iar la scurt timp avea să afle faptul că se confruntă cu gastrita. Chinul nu s-a încheiat aici însă pentru Florin Dumitrescu, care a descoperit în final mâncarea, după cum povestește chiar el, când a început să acumuleze multe kilograme în plus. 

„Eu, la 16 ani, nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a declarat Florin Dumitrescu la podcast-ul lui George Buhnici.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Ce alte probleme de sănătate are Florin Dumitrescu

Nu doar bucătăria i-a adus probleme de sănătate, ci și sportul. Chiar dacă este extrem de sănătos și de recomandat să faci mișcare, ce este în exces strică, spune Florin Dumitrescu. Acesta a practicat sporturi de performanță până la vârsta de 14 ani, iar consecințele sunt vizibile și astăzi, spune el. 

„Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme. Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele”, a continuat el.

Te-ar putea interesa și: Florin Dumitrescu, rețetă inedită de paste Carbonara, fără smântănă: „Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste. Preferatele mele”

Motivul pentru care NU trebuie să mănânci ciorbă în restaurante

Faptul că și-a petrecut atât de mulți ani în bucătăriile diferitelor restaurante l-a ajutat pe chef Florin Dumitrescu să afle extrem de multe trucuri, dar și să se „apere” de preparatele capcană, care nu sunt bune pentru sănătate. Printre ele se află și ciorba, care conține un ingredient total nepotrivit, spune el. 

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, spunea în trecut juratul de la „Chefi la cuțite”, în cadrul unui podcast. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel