Florin Dumitrescu, rețetă inedită de paste Carbonara, fără smântănă: „Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste. Preferatele mele”

Data publicării:
Florin Dumitrescu, paste carbonara, captură video Youtube
Descriere foto: Florin Dumitrescu, paste carbonara, captură video Youtube

Florin Dumitrescu propune o rețetă extrem de delicioasă de paste Carbonara. 

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din țara noastră. Acesta este renumit pentru delicatesele pe care le pregătește în bucătărie, dar și pentru trucurile specifice care fac ca orice tip de mâncare să prindă gust. Mai jos, vă oferim rețeta specială de paste Carbonara a lui Florin Dumitrescu, care poate fi preparată oricând pentru masa de prânz. Întreaga familie va adora acest preparat.

 

Ingrediente:

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o porție de spaghete fierte
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

„Pastele Carbonara nu au deloc nevoie de smântână de gătit. Totul se face din apa în care fierb pastele. Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste Carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, iar dacă sunteți fani usturoi, putem adăuga și puțin usturoi. Cât se prăjește baconul, facem mixtul de ou și parmezan și separăm oul, avem nevoie doar de gălbenuș și de parmezanul ras. Amestecăm până obținem o pastă. Pentru o porție avem nevoie de o lingură, unde adăugăm și puțin ulei de măsline. 

Apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lăsați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.  Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Pastele mele preferate. Poftă bună!”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.

Te poate interesa și: Cătălin Scărlătescu, rețetă inedită de murături: „Așa le punea bunica mea. Ăsta e secretul”

Sorin Bontea, rețetă de paste Carbonara

Nu doar Florin Dumitrescu și-a dezvăluit propria rețetă de paste Carbonara, ci și colegul și prietenul său, Sorin Bontea. Dacă gustul va fi, cu siguranță, unul la fel de deosebit, la tipul de ingrediente folosite și la modul de preparare putem observa o mică diferență. Orice rețetă vei alege, fii sigur că te vei bucura de un preparat veritabil italienesc. 

Ingrediente:


• 200g paste;
• 1 lingură ulei de măsline;
• 150g pancetta;
• 80g parmezan;
• 4 gălbenușuri;
• sare și piper

Mod de preparare:


„Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se încinge uleiul de măsline și se adaugă pancetta. Peste aceasta, se pune un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se lasă puțin pe foc. Cât timp pancetta fierbe, parmezanul se amestecă foarte bine cu gălbenușurile. În momentul în care pastele s-au fiert, se pun peste pancetta, peste care se adaugă 5 polonice din apa de la paste, piperul și se lasă la fiert timp de 1 minut. Tigaia se trage de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile.”, spune Sorin Bontea pe Youtube.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de sarmale tradiționale. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef, pentru un gust unic



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel