Boala Crohn, asociată cu dieta: ce alimente o favorizează

Foto Unsplash/ Frank Zhang
Descriere foto: Foto Unsplash/ Frank Zhang

Boala Crohn a fost asociată cu alimente care sunt cauza cea mai frecventă a inflamației.

Consumul unei diete bogate în alimente legate de inflamații - cum ar fi carnea procesată, dulciurile și cerealele rafinate - este asociată cu multe probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de cancer de colon, boli de inimă, accident vascular cerebral sau diabet.

Un studiu de la Harvard publicat online, de Gastroenterology, a găsit un alt risc potențial: boala Crohn, o afecțiune caracterizată prin zone de inflamație în intestinul gros și subțire.

Cercetătorii au evaluat informațiile despre dieta auto-raportate adunate timp de 30 de ani de la mai mult de 208.000 de persoane, bărbați și femei. Dietele au fost evaluate pe baza alimentelor care favorizează inflamația.

Persoanele care au înregistrat cele mai mari consumuri de alimente cauzatoare de inflamații au avut un risc cu 51% mai mare de a dezvolta boala Crohn.

 

Citește continuarea pe DCMedical.

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 15 sep, 09:39 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play