Berea, beneficii uimitoare pentru sănătate. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Gerrie van der Walt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Gerrie van der Walt

Știm că berea te poate face să te simți fericit, dar nu te-ai fi gândit că are și câteva beneficii uimitoare pentru sănătate.

 

În 2021, a fost realizată o cercetare privind efectele berii asupra sănătății inimii. Rezultatul? S-ar putea să fie chiar bună pentru tine!
Dacă beți aproximativ 1,5 - 2 beri pe zi, (să presupunem două pentru comoditate), se reduce riscul unui atac de cord. Chiar și pentru persoanele care suferă deja de probleme cardiace, consumul de bere nu este o alegere rea. De asemenea, persoanele care au mai avut un atac de cord au trăit mai mult de douăzeci de ani dacă au băut o bere în mod regulat.

 Berea este hrănitoare

Adică... mai nutritivă decât vinul, deoarece berea conține atât mai multe proteine, cât și vitamina B decât sucul de struguri alcoolizat. Așa relatează un studiu realizat de American Journal of the Medical Sciences. De asemenea, berea conține antioxidanți, care vă protejează de o serie de boli. E bine de știut!

Risc mai mic de diabet

Consumul unei beri nu îmbunătățește doar sănătatea inimii, ci scade și riscul de diabet. Un studiu la care au participat peste 70.000 de persoane a ajuns la concluzia că persoanele care au băut aproximativ 14 pahare de alcool pe săptămână au fost mai puțin predispuse să dezvolte diabet de tip 2.

 Oase mai puternice

Tuturor ni s-a spus că laptele este important pentru oase puternice, dar poți bea și o bere! De fapt, berea pare să aibă același efect asupra oaselor tale ca și laptele. Acest lucru se datorează faptului că siliciul este un ingredient important pentru oase mai ferme. Iar acestea se găsesc, printre altele, în fasolea verde, cereale și... bere!

 Zâmbet frumos

Dentiștii vorbesc adesea despre importanța periajului și a aței dentare, dar niciodată despre importanța unei beri reci ca gheața. Cu toate acestea, un nou studiu arată că până și cea mai ușoară bere are un impact pozitiv asupra dinților. Aceasta joacă un rol important în eliminarea bacteriilor care provoacă carii și inflamații, potrivit tips-and-tricks.co

Pe scurt: nimic în neregulă cu un pahar de bere. Așa că nu uitați să vă răsfățați în acest weekend. Noroc cu sănătatea ta!

Consumul a două beri pe zi îți pot "îmbătrâni creierul cu 10 ani"

Studiul a constatat că două halbe de bere sau pahare de vin la cină, seara, ar putea accelera îmbătrânirea.  Cercetătorii au analizat scanările RMN ale creierului a 36.000 de adulți din Marea Britanie, apoi i-au întrebat despre obiceiurile lor de consum de alcool. Rezultatele lor au sugerat că o persoană în vârstă de 50 de ani care obișnuia să bea două pahare pe zi  avea un creier cu 10 ani mai bătrân decât dacă ar fi renunțat complet la băutură.

Legătura se înrăutățea cu cât o persoană bea mai mult, arată concluziile publicate în Nature Communications. Chiar și cei care beau doar o halbă de bere pe zi, sau un pahar sau un pahar de vin, aveau creierul cu aproximativ doi ani mai bătrân.

Profesorul Henry Kranzler, un psihiatru care conduce Centrul Penn pentru Studiul Dependenței, a declarat: "Aceste constatări contrastează cu orientările științifice și guvernamentale privind limitele sigure de consum de alcool.

"De exemplu, deși Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism recomandă ca femeile să nu consume în medie mai mult de un pahar pe zi, limitele recomandate pentru bărbați sunt de două ori mai mari, o cantitate care depășește nivelul de consum asociat în studiu cu scăderea volumului creierului."

Autorul co-corespondent Remi Daviet, acum la Universitatea din Wisconsin-Madison, a sugerat că mentalitatea "încă un pahar" este dăunătoare. El a spus: "Există unele dovezi că efectul consumului de alcool asupra creierului este exponențial. Deci, un pahar în plus într-o zi ar putea avea un impact mai mare decât oricare dintre băuturile anterioare din ziua respectivă.  Asta înseamnă că reducerea consumului de alcool din ultima băutură din seara respectivă ar putea avea un efect important în ceea ce privește îmbătrânirea creierului."

Citește continuarea AICI

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel