Beneficiile usturoiului asupra organismului. Motive sănătoase pentru a-l consuma zilnic

Data publicării:
Tijana Drndarski, unsplash
Descriere foto: Tijana Drndarski, unsplash

 Îl folosim în bucătărie pentru a da o aromă specială preparatelor, însă usturoiul nu este doar gustos, ci și foarte sănătos.

Usturoiul ține doctorul la distanță, iar această zicală este cât se poate de adevarătă. Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate și mai cercetate condimente. Usturoiul este, asadar, una dintre cele mai puternice "arme" pe care le putem avea pentru sustinerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula productia naturala de anticorpi din organism si combate infectiile, distrugand sute de tipuri de bacterii si virusuri. Conform unor studii, multi specialisti il numesc cel mai puternic antibiotic natural si ii compara deseori efectele cu cele ale penicilinei.

Usturoiul are multe alte beneficii, pe care probabil nici nu le bănuiai:

Usturoiul ajuta la prevenirea racelilor si gripei - De multă vreme, usturoiul a arătat că are proprietăți promițătoare ca tratament pentru a preveni răcelile și gripa. Numeroase studii au arătat că usturoiul reduce riscul inițial de îmbolnăvire, precum și numărul de zile cât suntem bolnavi. De asemenea, usturoiul reduce și severitatea simptomelor, conform unui studiu.

Usturoiul previne afectiunile cardiovasculare - Usturoiul scade în mod miraculos tensiunea arterială, dacă este consumat regulat, pe perioade de cel puțin 2 luni de zile. Substanțele active din usturoi dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri. În plus, reglează nivelul de glucoză din sânge și ajută organismul să proceseze mai bine colesterolul, scăzând nivelul colesterolului.

Usturoiul reglează tranzitul intestinal - Usturoiul este folosit pentru afecțiuni digestive, deși la o primă vedere, aroma puternică și uleiurile din usturoi par să facă mai mult rău decât bine. De fapt, se pare că alicina, substanța din usturoi responsabilă de această aromă înțepătoare, poate stimula stomacul să producă enzimele necesare unei flore intestinale sănătoase. Mai mult decât atât, usturoiul se poate dovedi util in caz de constipație acută

Usturoiul previne cancerul si vindeca infectiile cu streptococi - Usturoiul este una dintre cele mai bune surse naturale de germaniu si seleniu, dar este extrem de bogat și în antioxidanti și substanțe antibacteriene. Usturoiul are capacitatea de a combate chiar și infecții mai agresive, cum sunt cele cu streptococi, in caz de scarlatina sau difterie.

Usturoiul este util si in anumite afectiuni genitale feminine - Usturoiul ar trebui avut în vedere, în special de femeile care se apropie de perioada premenstruală, fiindcă poate calma simptomele neplăcute ale schimbărilor hormonale: bufeuri, crampe, anxietate, nervozitate, schimbări de dispoziție, flux menstrual neregulat.

Usturoiul este eficient împotriva acneei și căderii părului- Înainte de a folosi usturoiul pe piele, în orice mod, trebuie să știi că este complet interzisa aplicarea acestuia pe răni deschise, tăieturi sau zgarieturi, fiindcă substanțele sale puternice vor face leziunea extrem de dureroasă. Însă te poti bucura de efectul sau antiseptic, antiinflamator și tonic, în alte moduri. Pentru păr, usturoiul te poate ajuta să stopezi căderea. Și asta fiindcă uleiurile volatile acționează ca un tonic pentru rădăcinile firelor de păr, încurajând regenerarea acestora. Pentru tenul afectat de acnee, poți tăia în două bucăți un cațel de usturoi, după care să tamponezi ușor coșurile cu mijlocul plin de suc. 

.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel