Beneficiile uimitoare ale usturoiului pentru piele. De ce este bine să îl incluzi în ritualul de înfrumusețare

Data publicării:
Usturoi, sursa pixabay/ autor Pexels
Descriere foto: Usturoi, sursa pixabay/ autor Pexels

Usturoiul este un aliment minunat și, pe lângă faptul că vindecă organismul de o mulțime de probleme, se poate dovedi a fi o minune pentru pielea ta.

Plin de proprietăți antibacteriene, anti-îmbătrânire, usturoiul îți face tenul impecabil. Iată cinci beneficii surprinzătoare ale usturoiului pentru piele: 

1. Te ajută să scapi de acnee

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați câțiva căței de usturoi și să-i zdrobiți, după care aplicați pe zona afectată de acnee. Lasă-l să acționeze timp de cinci minute și spală-te. Vei observa că te va ajuta să reduci roșeața și semnele.

 

2. Reduce porii

Zdrobiți un cățel de usturoi cu o jumătate de roșie și aplicați pasta pe față. Spălați-vă după zece minute. Acest lucru funcționează pentru a reduce porii și pentru a vă curăța pielea.

 

3. Reduce vergeturile

Amestecă suc de usturoi cu ulei de măsline și masează uleiul fierbinte infuzat cu usturoi pe vergeturi. Repetați același lucru timp de câteva zile și vă veți da seama că acestea vor începe să se reducă.

 

4. Reduce inflamația pielii

Unele persoane se confruntă cu pete roșii pe piele, care provoacă mâncărimi. Se poate scăpa de această problemă cu aplicarea usturoiului pe zona afectată, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, potrivit timesofindia.com

 

5. Încetinește îmbătrânirea și previne apariția ridurilor

Poate părea incredibil, dar usturoiul poate întârzia apariția ridurilor dacă îl consumi cu miere și lămâie la prima oră a dimineții. Luați doar un cățel de usturoi și tocați-l. Consumați-l cu apă cu miere și lămâie imediat ce vă treziți.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel