Beneficiile nebănuite ale consumul de iaurt. Cum poate îmbunătăți aspectul pielii tale

Data publicării:
Iaurt. Foto Unsplash/ autor Micheile Henderson
Descriere foto: Iaurt. Foto Unsplash/ autor Micheile Henderson

Iaurtul este unul dintre alimentele bogate în potasiu, fosfor și vitamina B12. Cum te poate ajuta în lupta cu căderea părului?

Încărcat cu proteine, iaurtul este o alegere populară atât pentru cei care merg la sală, cât și pentru cei care țin dietă. Îl poți amesteca în smoothie-uri și salate, îl poți folosi în produse de patiserie sau îl poți savura ca atare. Ceea ce poate nu știți este că iaurtul se mândrește cu doze mari de potasiu, fosfor și vitamina B12. În plus, se potrivește cu ușurință în majoritatea dietelor. O porție de 3,5 uncii are doar 63 de calorii, 1,6 grame de grăsime, 7 grame de carbohidrați și peste 5 grame de proteine, informează My Food Data. Iaurtul grecesc este și mai hrănitor, oferind un număr impresionant de 10 grame de proteine pe 3,5 uncii.

Majoritatea tipurilor de iaurt conțin, de asemenea, probiotice care promovează sănătatea intestinelor. "Iaurtul este alimentul fermentat produs prin cultivarea smântânii, a laptelui sau a ambelor cu o cultură bacteriană caracterizantă care conține bacterii producătoare de acid lactic", a explicat dieteticianul înregistrat Maya Feller într-un interviu pentru Well + Good. Pentru a fi sigur, verificați dacă pe etichetă scrie "culturi vii" sau "conține culturi active".

Spre deosebire de alte produse lactate, iaurtul este relativ sigur pentru cei cu intoleranță la lactoză. "Bacteriile din iaurt conțin niveluri ridicate de enzimă lactază, iar această enzimă acționează în intestin pentru a ajuta la digerarea lactozei. Așadar, consumul de iaurt este ca și cum ai lua un supliment de enzimă digestivă", spune Dennis Savaiano, profesor de știința nutriției la Universitatea Purdue. Această gustare susține, de asemenea, funcția imunitară și vă menține oasele puternice. 

Iaurtul are un alt beneficiu pentru sănătate care s-ar putea să vă surprindă - și nu, nu vorbim despre rolul său în pierderea în greutate sau în creșterea musculară. 

Iaurtul poate fi benefic pentru pielea și părul dvs.

Îngrijorat de riduri și linii fine? Uită de cremele scumpe și adaugă mai mult iaurt în dieta ta! Acest delicios tratament poate încetini îmbătrânirea și stimula sănătatea pielii. Proteinele, unul dintre nutrienții săi cheie, sprijină reînnoirea și repararea țesuturilor. Atunci când este consumat în cantități adecvate, îmbunătățește, de asemenea, sinteza proteinelor celulare și accelerează vindecarea rănilor, potrivit Nutrients.

Un studiu anterior publicat în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că femeile cu pielea ridată aveau un aport mai mic de proteine, vitamina A, vitamina C, potasiu, fosfor și alți nutrienți decât cele cu un aspect tânăr. Oamenii de știință au observat că dietele sărace în proteine cresc fragilitatea pielii la adulții în vârstă. Iaurtul conține, de asemenea, vitamine din complexul B, care pot ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire și la îmbunătățirea aspectului pielii, precizează Medical News Today. De exemplu, vitamina B5 combate inflamația pielii, în timp ce vitamina B3 poate minimiza apariția petelor de vârstă. 

Proteinele sunt o componentă integrală a fiecărei celule și țesuturi din corpul dumneavoastră. Prin urmare, iaurtul și alte alimente bogate în proteine pot fi benefice și pentru părul și unghiile tale. O dietă săracă în acest nutrient poate duce la căderea părului, potrivit unei cercetări publicate în Dermatology Practical and Conceptual. În cantități corecte, zincul, niacina, seleniul și alți nutrienți sunt la fel de importanți pentru un păr sănătos - și îi puteți obține din iaurt. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel